ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κορωνοϊός – Δημοσκόπηση: Τι απαντούν οι πολίτες για μάσκες, μέτρα και εμβόλιο

Δημοσίευση 15 Οκτωβρίου 2020, 22:00 / Ανανεώθηκε 15 Οκτωβρίου 2020, 22:34
Κορωνοϊός – Δημοσκόπηση: Τι απαντούν οι πολίτες για μάσκες, μέτρα και εμβόλιο
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Με τη διασπορά του κορωνοϊού να βρίσκεται στα ύψη – την Πέμπτη ανακοινώθηκαν 453 κρούσματα- οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις γύρω από την πανδημία και τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία περιλαμβάνει η δημοσκόπηση της MARC που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ. Με τη διασπορά του κορωνοϊού να βρίσκεται στα ύψη – την Πέμπτη ανακοινώθηκαν 453 κρούσματα- οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις γύρω από την πανδημία και τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Ανησυχία για τον κορωνοϊό

Από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ανησυχεί για τον κορωνοϊό. Και αυτό γιατί το 35,6% των ερωτηθέντων ζητεί πιο αυστηρά μέτρα κατά του κορωνοϊού, ενώ το 39,2% εκτιμά τα μέτρα είναι αυτά που αρμόζουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το 19% απαντά πως είναι πολύ αυστηρά τα μέτρα που αποφασίστηκαν.

Το 67,2% συμφωνεί απόλυτα με την υποχρεωτική χρήση μάσκας, ενώ το 7,7% μάλλον συμφωνεί. Το 19,8% διαφωνεί, ενώ το 3,8% μάλλον διαφωνεί.

Το 32% σίγουρα θα κάνει το εμβόλιο εάν βγει, το 17,7% μάλλον θα το κάνει. Στον αντίποδα, το 30,2% απαντά πως δεν θα κάνει το εμβόλιο, ενώ το 10,8% απαντά πως μάλλον δεν θα κάνει εμβόλιο.