ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Πολάκης «διορθώνει» σε συντροφικό κλίμα Τσακαλώτο για Μητσοτάκη

Δημοσίευση 16 Οκτωβρίου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 16 Οκτωβρίου 2020, 11:13
Ο Πολάκης «διορθώνει» σε συντροφικό κλίμα Τσακαλώτο για Μητσοτάκη
Facebook Twitter Whatsapp

Παρέμβαση σε ανάρτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ο πρώην υπουργός Υγείας.

Μία... διόρθωση σε συντροφικό κλίμα, γεγονός που αποδεικνύει ότι έχουν πέσει οι τόνοι στη σχέση των δύο ανδρών, θέλησε να κάνει ο Παύλος Πολάκης στην ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο Facebook, στην αναφορά του δεύτερου ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει με την οικονομία και τα κοινωνικά προβλήματα.

«Έκλεισα την σημερινή (σ.σ χθες) μου τοποθέτηση για το προσχέδιο του προϋπολογισμού προτρέποντας τους συναδέλφους μου να διαβάσουν την τελευταία εγκύκλιο του Πάπα Φραγκίσκου. Για να δουν πως η κριτική στο νεοφιλελευθερισμό έχει επεκταθεί πλέον και εκτός Αριστεράς. Για να δουν πως εκεί ο Πάπας μιλάει όχι μόνο για τα κοινωνικά προβλήματα (την φτώχεια, τις ανισότητες) αλλά και για τις αιτίες τους.

Είναι πραγματικά κρίμα που η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει τίποτα από αυτή τη παγκόσμια συζήτηση.

Γιατί το σημαντικό ερώτημα είναι τι οικονομία θέλουμε όταν θα βγούμε από την κρίση.

Το σημαντικό ερώτημα είναι πως θα αντιμετωπίσουμε τις αιτίες των κοινωνικών προβλημάτων.

Και όταν ακούμε τον κ. Μητσοτάκη να μιλάει για περισσότερη ευελιξία στην εργασία φοβόμαστε ότι δεν έχει καταλάβει τίποτα», έγραψε χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στη συνέχεια, ο Παύλος Πολάκης επέλεξε να σχολιάσει την ανάρτηση γράφοντας: «Μια χαρά καταλαβαίνει και εκτελεί συμβόλαιο εναντίον των φτωχών και των μικρομεσαίων που στο όνομα των τελευταίων πήρε αρκετούς ψήφους για να βγει .Ολα εδώ θα ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ!!!»

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο άνδρες είχαν βρεθεί σε αντιπαράθεση στις αρχές του μήνα, όταν ο κ. Τσακαλώτος είχε μιλήσει σε συνέντευξη του περί «αρχηγικού μοντέλου που είναι στα αζήτητα της ιστορίας».

Τότε, ο κ. Πολάκης του είχε απαντήσει με ανάρτησή του στο Facebook χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει, επισημαίνοντας ότι «Αρχηγός χωρίς ομάδα είναι μηδέν αλλά και ΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΗΓΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΔΕΝ !!!!».