ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ανασχηματισμός και οι γκρίνιες για την Άννα Διαμαντοπούλου

του Τάκη Χατζή - Δημοσίευση 19 Οκτωβρίου 2020, 15:00 / Ανανεώθηκε 19 Οκτωβρίου 2020, 16:55
Ο ανασχηματισμός και οι γκρίνιες για την Άννα Διαμαντοπούλου
Photo: INTIME
Facebook Twitter Whatsapp

Θα πρέπει να θεωρήσουμε βέβαιο ότι κάποιοι εξ αυτών δεν πρόκειται να αλλάξουν Υπουργείο. Με γενναιόδωρη διάθεση ο Πρωθυπουργός θα τους επιτρέψει να ξεσκουριάσουν.

Η αλήθεια είναι ότι δεν κατάλαβα γιατί οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ αρνούνται να ψηφίσουν ηλεκτρονικά. Μπήκαμε στον 21ο αιώνα. Τι θέλουν δηλαδή να εξακολουθήσουμε να διατηρούμε τεφτέρια; Έχω την εντύπωση πάντως ότι στην περίπτωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα είναι περισσότεροι αυτοί που θα μπουν στον κόπο να ψηφίσουν.

Θα πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να γίνει κατανοητό ότι η γη τελικά γυρίζει.

Και επειδή στην Νίκη Κεραμέως έχουμε ασκήσει σφοδρή κριτική για συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της στο θέμα αυτό δεν μπορώ παρά να παραδεχτούμε ότι έχει δίκιο.

Και μια πληροφορία. Προχθές συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό. Και όπως έμαθα έχει έτοιμα 4-5 πολύ σημαντικά νομοσχέδια τα οποία θα φέρει άμεσα στην Βουλή. Αφορούν την τριτοβάθμια παιδεία κυρίως. Η ίδια πηγή μου είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης της έδωσε «πράσινο φως» να συνεχίσει.

Ακούω έντονα τελευταίως για ανασχηματισμό. Θα μου πείτε και τον περασμένο Ιούνιο ακούγαμε αλλά δεν έγινε τελικά. Κάποιες διορθώσεις έκανε ο Πρωθυπουργός και κάποιες αφαιρέσεις αρμοδιοτήτων από Υπουργούς.

Τώρα όμως μαθαίνω ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά. Φημολογείται ότι θα υπάρξει αλλαγή στον Υπουργείο Υγείας αλλά ο κ. Κικίλιας θα αναλάβει άλλο Υπουργείο. Μπορεί να αναλάβει το Άμυνας σε περίπτωση που ο κ. Παναγιωτόπουλος αποφασισθεί να μετακομίσει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Εάν τελικά ληφθεί αυτή η απόφαση θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ο κ. Κώστας Τσιάρας θα εγκατασταθεί στο Υπουργείο Υγείας.

Δεν είναι οι μόνες αλλαγές που ετοιμάζει ο Πρωθυπουργός. Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά ακόμα δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση. Ακόμα έντονος προβληματισμός υπάρχει για τον κ. Βρούτση. Πολλά στελέχη ζητούν την αντικατάσταση σου όπως άλλωστε και για τον κ. Χάρη Θεοχάρη.

Θα πρέπει να θεωρήσουμε βέβαιο ότι κάποιοι εξ αυτών δεν πρόκειται να αλλάξουν Υπουργείο. Με γενναιόδωρη διάθεση ο Πρωθυπουργός θα τους επιτρέψει να ξεσκουριαστούν.

Και μάλιστα όπως μαθαίνω κάποιοι εξ αυτών  που θα πάρουν «εξιτήριο» θα είναι από αυτούς που δεν το περιμέναμε. Κοντός ψαλμός.

«Ο Πρωθυπουργός θα κόψει με το μαχαίρι τα σούρτα φέρτα ορισμένων με τα κανάλια και γενικά με τα ΜΜΕ» ισχυρίζονται κορυφαίοι συνεργάτες του. Για να δούμε…

Γκρίνια! Μόλις ακούστηκε το όνομα της κ. Άννας Διαμαντοπούλου για την υποψηφιότητα στον ΟΟΣΑ η «Καραμανλική» πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας άφρισε!!! Και άφρισε γιατί πολλοί θεωρούν ότι είναι ένα από τα πρόσωπα εκείνα που διαχρονικά μιλούσε για την δεξιά με εξόχως απαξιωτικούς όρους. Και σε ότι αφορά τις ικανότητες της -τις οποίες ουδείς αμφισβητεί- αντιτείνουν το επιχείρημα ότι: Μα καλά στην δική μας παράταξη δεν έχουμε ικανούς και σημαντικούς ανθρώπους για να πάρουν μια θέση;

Πρέπει στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής δεν αντέδρασε αρνητικά εκτιμώντας την κίνηση του κ. Μητσοτάκη μια κίνηση με πολιτικά χαρακτηριστικά μετατοπίζοντας την Νέα Δημοκρατία προς το κέντρο. Μια πολιτική την οποία και ο ίδιος εφάρμοσε.

Ετεροχρονισμένα κάλεσε καμιά 30αριά Βουλευτές ο κ. Σταύρος Καλαφάτης για να τους πει εν πολλοίς ότι δεν ήταν σωστό που δεν παρουσιάστηκαν στη Βουλή κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας  για την άρση της ασυλίας του κ. Παύλου Πολάκη. Νομίζω πάντως ότι την συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της καλλιεργείς σιγά-σιγά. Και αυτό όποιος αναλαμβάνει μια τέτοια ευθύνη πρέπει να το γνωρίζει. Νομίζω;

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις