ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Pretty Woman... στη Βουλή: Κόντρα Τσακαλώτου - Σταϊκούρα με απίστευτες ατάκες (Βίντεο)

Δημοσίευση 20 Οκτωβρίου 2020, 14:00 / Ανανεώθηκε 20 Οκτωβρίου 2020, 14:40
Pretty Woman... στη Βουλή: Κόντρα Τσακαλώτου - Σταϊκούρα με απίστευτες ατάκες (Βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Ο νύν και ο πρώην του υπουργείου Οικονομικών διασταύρωσαν τα ξίφη τους εντός της Βουλής για την προστασία της πρώτης κατοικίας και το αφορολόγητο.

Οι παρομοιώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου έχουν πάντα το ενδιαφέρον τους στη Βουλή, καθώς για ακόμα μια φορά τις χρησιμοποίησε για να επιτεθεί στον Χρήστο Σταϊκούρα.

Η συζήτηση ξεκίνησε με αφορμή την προστασία της πρώτης κατοικίας, με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, να κατηγορεί την κυβέρνηση για «απαράδεκτο» και «τεράστιο ψέμα», ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αναλάβει καμία δέσμευση για την προστασία της.

«Εσείς γιατί καταργείτε την προστασία; Είναι άποψη σας ή η άποψη των θεσμών; Είναι δικιά σας πολιτική; Μήπως μιμείστε τον Άδωνι που έλεγε ότι δεν θα μου κλέψει την δόξα ο Τόμσεν; Είναι ένα νομοσχέδιο που θυμίζει αυτό που έκανε ο Ρίτσαρντ Γκιρ στο Pretty Woman. Πριν καταφέρει να τον πείσει η Τζούλια Ρόμπερτς να μην καταστρέφει επιχειρήσεις. Εσείς είστε ο πρώιμος Ρίτσαρντ Γκιρ, από εσάς η Τζούλια Ρόμπερτς δεν πέρασε ποτέ», είπε χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Από την πλευρά του, ο νυν υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας θύμισε παλαιότερες δηλώσεις του Τσακαλώτου για τη μείωση του αφορολόγητου: «Ευτυχώς δεν ήμαστε όλοι οι πολιτικοί το ίδιο. Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ταυτιστεί με την λέξη ψεύτης. Λέτε ότι λέω ψέματα. Δεν ήμουν εγώ αυτός που είχε δεσμευθεί ότι θα παραιτηθεί εάν μειωθεί το αφορολόγητο και δεν το έκανε. Δεν ήμουν εγώ αυτός που έκανε την δήλωση ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι σημαντικοί και για κοινωνικούς λόγους. Η προστασία της πρώτης κατοικίας είχε λήξει από τον Φλεβάρη του 2019, την είχατε δώσει στους θεσμούς από τον Φλεβάρη 2019.

Δεν υπήρχε προστασία από τον Φεβρουάριο του 2019 κι εμείς φέραμε πλαίσια για προστασία, εσείς μέχρι τον Ιούλιο του 2019 κι εμείς το πρόγραμμα Γέφυρα. Εμείς πλέον φέρνουμε ένα μόνιμο πρόγραμμα πάγιας πολιτικής κοινωνικής προστασίας. Πάγια λύση του προβλήματος των χρεών των νοικοκυριών. Ευνοϊκή και μακροχρόνια ρύθμιση οφειλών.

Εάν αποπληρώσει τα χρέη του σε 20 χρόνια διασώζει όλη την περιουσία του. Παρέχεται κρατική επιδότηση της Α Κατοικίας για 5 έτη. Προβλέπεται η πλήρης διαγραφή όλων των χρεών σε περίπτωση πλήρους οικονομικής αδυναμίας κατόπιν ρευστοποίησης του συνόλου της περιουσίας.Ίδρυση ιδιωτικού φορέα στο τελευταίο στάδιο που θα αγοράζει την Α κατοικία και στην συνέχεια θα υποχρεούται να τους την μισθώνει και θα τους παρέχεται επίδομα κατοικίας. Και θα υποχρεούται να του επαναπωλήσει το ακίνητο μέσα σε 12 έτη».