ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οι παρατηρήσεις Μητσοτάκη σε Γεννηματά

Δημοσίευση 25 Οκτωβρίου 2020, 21:00 / Ανανεώθηκε 25 Οκτωβρίου 2020, 21:11
Οι παρατηρήσεις Μητσοτάκη σε Γεννηματά
Facebook Twitter Whatsapp

Ο πρωθυπουργός απάντησε στην αρχηγό του ΚΙΝΑΛ, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να καταστρέψει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Πυρά κατά της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή για την πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Ο πρωθυπουργός απάντησε στην αρχηγό του ΚΙΝΑΛ, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να καταστρέψει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όταν γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα, το 90% των ελληνικών επιχειρήσεων είναι μικρομεσαίες.

Επιπλέον, υποστήριξε πως «θα πρέπει να σας προβληματίζει το γεγονός ότι επτά στους δέκα ψηφοφόροι του κόμματός σας έχουν θετική γνώμη για την κυβέρνηση και τις κεντρικές της πολιτικές επιλογές».

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως ο Πτωχευτικός Κώδικας είναι ένα νομοσχέδιο «δεύτερης ευκαιρίας, νομοσχέδιο τομή και σημαντική μεταρρυθμιστική παρέμβαση». Και υπογράμμισε πως «ο νόμος Κατσέλη είχε σημαντικότατες αδυναμίες. Κρύφτηκαν πίσω από τις ρυθμίσεις του πολλοί στρατηγικοί κακοπληρωτές».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε μια σειρά από φοροελαφρύνσεις στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση και τόνισε πως υλοποιείται το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα παρά την πανδημία. «εμείς είμαστε αυτοί που παρά τις μεγάλες δυσκολίες, στηρίξαμε την κοινωνία εν μέσω πανδημίας, απλώνοντας ένα ευρύ δίχτυ που θα φτάσει στο τέλος του χρόνου τα 22 δισεκατομμύρια ευρώ. Εμείς δεν ήμασταν η κυβέρνηση που εν μέσω πανδημίας αναλάβαμε πρακτικά το κόστος της μισθοδωσίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων; Εμείς δεν δώσαμε σε 200.000 επιχειρήσεις άμεση ρευστότητα μέσω του προγράμματος ΣΥΝ-Εργασία;».