ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η προσωπική εξομολόγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη μητέρα του και το μήνυμα για το εμβόλιο

Δημοσίευση 28 Νοεμβρίου 2020, 16:00 / Ανανεώθηκε 28 Νοεμβρίου 2020, 16:14
Η προσωπική εξομολόγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη μητέρα του και το μήνυμα για το εμβόλιο
Facebook Twitter Whatsapp

Το μήνυμα Μητσοτάκη για το εμβόλιο και η προσωπική ιστορία που αφηγήθηκε για τη μητέρα του.

Μήνυμα πως θα δώσει πρώτος το καλό παράδειγμα και θα εμβολιαστεί δημόσια έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης STATUS FM 107,7 και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Βενιέρη και Βιργινία Δημαρέση.

Αναφερόμενος στο εμβόλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι θα το κάνει πρώτος δημόσια, ο ίδιος και η οικογένειά του. «Ενθαρρύνω όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να το κάνουμε μαζί για να στείλουμε αυτό το μήνυμα της ενότητας του πολιτικού κόσμου σε ένα ζήτημα το οποίο είναι αμιγώς επιστημονικό» επισήμανε. Έδωσε μάλιστα κάποια στοιχεία για το πώς θα γίνει ο εμβολιασμός: «Είναι μια περίπλοκη άσκηση αυτή. Ο εμβολιασμός θα γίνει με ραντεβού. Θα είναι διπλός. Θέλω να το τονίσω αυτό. Δηλαδή, θα πρέπει να εμβολιαζόμαστε όλοι μια φορά και μετά από ένα μήνα θα πρέπει να εμβολιαζόμαστε δεύτερη φορά. Άρα απαιτεί πολλή και σοβαρή τεχνοκρατική υποστήριξη όλη αυτή η προσπάθεια. Θα ξεκινήσουμε με τους πιο ευάλωτους και όσο έχουμε περισσότερα εμβόλια στην διάθεση μας θα εμβολιάσουμε -ελπίζουμε- το σύνολο ή τουλάχιστον, χρειαζόμαστε τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού να εμβολιαστεί».

Μια προσωπική ιστορία

Αφηγήθηκε μάλιστα και μια προσωπική ιστορία για την μητέρα του. «Δεν το έχω ξαναπεί δημόσια. Η μητέρα μου ήταν θύμα πολιομυελίτιδας. Έμεινε σχεδόν παράλυτη. Έμεινε τρία χρόνια σε γύψο από χειρουργεία για να μπορέσουν να ανατάξουν την σπονδυλική της στήλη. Η πολιομυελίτιδα δεν υπάρχει πια ως ασθένεια. Και δεν υπάρχει επειδή βγήκε το εμβόλιο. Μην τα ξεχνάμε, λοιπόν, όλα αυτά για την τεράστια πρόοδο της ιατρικής. Κατά συνέπεια εμείς θα ξεκινήσουμε μια μεγάλη εμβολιαστική εκστρατεία. Η οποία θα πείσει πιστεύω όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας ότι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο», είπε ο Πρωθυπουργός.