ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μπαμπινιώτης για Black Friday: Χρησιμοποιούν αγγλικά για να κερδίσουν καταναλωτές

Δημοσίευση 15 Δεκεμβρίου 2020, 13:00 / Ανανεώθηκε 15 Δεκεμβρίου 2020, 13:13
Μπαμπινιώτης για Black Friday: Χρησιμοποιούν αγγλικά για να κερδίσουν καταναλωτές
Facebook Twitter Whatsapp

«Δημιουργείται το αίσθημα ότι αν μιλάς στον Έλληνα αγγλικά, τότε έχεις καλύτερη απήχηση, σε δέχεται καλύτερα, σε υπολογίζει περισσότερο, έχεις μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη», δήλωσε ο γνωστός γλωσσολόγος.

Μετά το click away και το «delivery» ο γλωσσολόγος Γιώργιος Μπαμπινιώτης... ξαναχτυπά ασκώντας κριτική για τη χρήση του όρου «Black Friday».

Ο κ. Μπαμπινιώτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε «Δημιουργείται το αίσθημα ότι αν μιλάς στον Έλληνα αγγλικά, τότε έχεις καλύτερη απήχηση, σε δέχεται καλύτερα, σε υπολογίζει περισσότερο, έχεις μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη, άρα μην του λες αίθουσα φαγητού, πες του food hall», ενώ τόνισε ότι στην Ελλάδα ίσως να είναι ελάχιστοι εκείνοι που γνωρίζουν τι είναι το Black Friday και τι γιορτάζεται εκείνη τη μέρα. 

Εξήγησε, μάλιστα, ότι για τους Άγγλους που γιορτάζουν και το Thanksgiving, το Black Friday είναι η επόμενη μέρα είναι αργία που βγαίνουν να ψωνίσουν με πολύ χαμηλές τιμές. «Μαύρη» ονομάζεται η Παρασκευή εκείνη επειδή οι τιμές από κόκκινες που είναι γίνονται μαύρες, δηλαδή από υψηλές γίνονται χαμηλές. «Άρα γι’ αυτούς έχει ένα νόημα»...

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr