ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Με τον ήρωα διευθυντή σχολείου που το εκκένωσε μετά τον σεισμό μίλησε ο Μητσοτάκης – Το μήνυμά του

Δημοσίευση 3 Μαρτίου 2021, 18:00 / Ανανεώθηκε 3 Μαρτίου 2021, 19:16
Με τον ήρωα διευθυντή σχολείου που το εκκένωσε μετά τον σεισμό μίλησε ο Μητσοτάκης – Το μήνυμά του
Facebook Twitter Whatsapp

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου στο Δάμασι Τυρνάβου είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γρηγόρη Λέτσιο, Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου στο Δάμασι Τυρνάβου.

Ο κ. Λέτσιος, με την άμεση παρέμβασή του, κατάφερε κατά τη διάρκεια του σημερινού σεισμού να βγάλει με ασφάλεια 63 μαθητές και 10 συναδέλφους του εκπαιδευτικούς από το κτίριο που υπέστη σοβαρότατες ζημιές.

Ο κ. Λέτσιος με την άμεση παρέμβασή του, κατάφερε κατά τη διάρκεια του σημερινού σεισμού να βγάλει με ασφάλεια 63 μαθητές και 10 συναδέλφους του εκπαιδευτικούς από το κτίριο που υπέστη σοβαρότατες ζημιές.

«Βγήκαμε χωρίς να ανοίξει μύτη. Η ψυχραιμία των συναδέλφων και η ετοιμότητα των παιδιών στην εφαρμογή του σχεδίου έκτακτης ανάγκης ήταν αυτό που μας οδήγησε να βγούμε σωοι και αβλαβείς από το κτίριο το οποίο είναι ετοιμόρροπο... Θέλει κατεδάφιση... Είναι από το 1938, είναι πετρόχτιστο...» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λέτσιος στον πρωθυπουργό.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον διευθυντή για την ψύχραιμη αντίδραση του και τον διαβεβαιωσε ότι το σχολείο θα κριθεί κατεδαφιστέο και σύντομα θα κτιστεί ένα καινούριο.

Ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter σημείωσε: «Επικοινώνησα με τον Διευθυντή του Δημοτικού σχολείου στο Δαμάσι, Γρηγόρη Λέτσιο. Ο ίδιος και οι συνάδελφοί του, κατά την διάρκεια του σεισμού εκκένωσαν με υποδειγματικό τρόπο το σχολείο με τους 63 μαθητές. Τους συγχαίρω και ευχαριστώ για τον επαγγελματισμό και την ψυχραιμία τους».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις