ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Όταν ο Παπαζάχος προέβλεπε στο Newpost τον ισχυρό μετασεισμό στην Θεσσαλία

Δημοσίευση 4 Μαρτίου 2021, 22:00 / Ανανεώθηκε 4 Μαρτίου 2021, 22:16
Όταν ο Παπαζάχος προέβλεπε στο Newpost τον ισχυρό μετασεισμό στην Θεσσαλία
Facebook Twitter Whatsapp

«Έχουν γίνει ισχυροί μετασεισμοί μέχρι στιγμής της τάξεως των 5 Ρίχτερ και λίγο μεγαλύτεροι», σημείωνε την Τετάρτη ο καθηγητής προσθέτοντας ότι «αναμένεται ένας σεισμός της τάξης των 6 Ρίχτερ, όπως ήταν και ο κύριος σεισμός».

Ταρακουνήθηκαν εκ νέου η Θεσσαλία, αλλά και αρκετές ακόμα περιοχές της Ελλάδας από τον ισχυρό μετασεισμό 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε 16 χιλιόμετρα Νότια-Νοτιοδυτικά της Ελασσόνας.

Ορισμένοι σεισμολόγοι εμφανίστηκαν έκπληκτοι για τη σφοδρότητα της δόνησης. Ανάμεσά τους όμως δεν θα βρούμε τον καθηγητή σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστα Παπαζάχο, ο οποίος μιλώντας την Τετάρτη στο Newpost και τον δημοσιογράφο Γιάννη Κούσουλα είχε προβλέψει ξεκάθαρα πως θα υπάρξουν αντίστοιχου μεγέθους μετασεισμοί. Και σχεδόν24 ώρες μετά, ο κ. Παπαζάχος έπεσε μέσα.

«Έχουν γίνει ισχυροί μετασεισμοί μέχρι στιγμής της τάξεως των 5 Ρίχτερ και λίγο μεγαλύτεροι», σημείωνε την Τετάρτη ο καθηγητής προσθέτοντας ότι «αναμένεται ένας σεισμός της τάξης των 6 Ρίχτερ, όπως ήταν και ο κύριος σεισμός». Μάλιστα τόνισε ότι υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί σεισμός μεγαλύτερος από τον κύριο.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr