ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Χωρίς Μπακογιάννη και Αβραμόπουλο το διπλωματικό φόρουμ της Αττάλειας - Γιατί ακύρωσαν την παρουσία τους

Δημοσίευση 12 Ιουνίου 2021, 13:00 / Ανανεώθηκε 12 Ιουνίου 2021, 14:15
Χωρίς Μπακογιάννη και Αβραμόπουλο το διπλωματικό φόρουμ της Αττάλειας - Γιατί ακύρωσαν την παρουσία τους
Facebook Twitter Whatsapp

Μετά την Ντόρα Μπακογιάννη και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ακύρωσε την παρουσία του στο διπλωματικό φόρουμ της Αττάλειας. 

Ακύρωσαν την παρουσία τους στο διπλωματικό φόρουμ της Αττάλειας η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία του Ερσίν Τατάρ υπό τον τίτλο «Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

Μέσα από το προσωπικό της προφίλ στο Twitter η κυρία Μπακογιάννη προέβη στην ακύρωση της συμμετοχής της λόγω της συμμετοχής του Ερσίν Τατάρ «με τον ανυπόστατο τίτλο “Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”».

«Μετά την επιλογή του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών να προσκαλέσει στο Antalya Diplomacy Forum τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ με τον ανυπόστατο τίτλο: “Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” ακύρωσα την συμμετοχή μου στο εν λόγω φόρουμ», αναφέρει στην ανάρτησή της η κ. Μπακογιάννη.

Από την πλευρά του, ο κ. Αβραμόπουλος, με δήλωσή του, σημείωσε για την ακύρωση της συμμετοχής του ότι «η επιμονή, παρά την προειδοποίηση μου, των διοργανωτών του Antalya Diplomacy Forum να μετάσχει ο ηγέτης των Τουρκοκύπριων Τατάρ, με την ιδιότητα του Προέδρου του ψευδοκράτους, δεν επιτρέπει τη συμμετοχή μου και ήδη ενημέρωσα ότι την ακυρώνω. Η Κυπριακή Δημοκρατία εκπροσωπείται παντού μόνο από τον Πρόεδρό της, Νίκο Αναστασιάδη».

Σημειώνεται ότι το Antalya Diplοmacy Forum αποτελεί διεθνές φόρουμ διπλωματίας που διοργανώνεται στην Αττάλεια, με τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων, διπλωματών και ακαδημαϊκών, η φετινή θεματική του οποίου είναι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, αφιερωμένη στην καινοτόμο διπλωματία.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr