ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο αιφνιδιασμός Μητσοτάκη σε ραδιοφωνικούς παραγωγούς την ώρα της εκπομπής! (ηχητικό)

Δημοσίευση 13 Σεπτεμβρίου 2021, 17:00 / Ανανεώθηκε 13 Σεπτεμβρίου 2021, 17:18
Ο αιφνιδιασμός Μητσοτάκη σε ραδιοφωνικούς παραγωγούς την ώρα της εκπομπής! (ηχητικό)
Facebook Twitter Whatsapp

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ενώ ήταν στο αυτοκίνητο με προορισμό τα Φάρσαλα άκουγε μια χιουμοριστική εκπομπή στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό TRT 95,1, όπου αναφερόντουσαν στην επίσκεψή του στο Δαμάσι. Τότε ο ίδιος τηλεφώνησε και ζήτησε να βγει στον αέρα.

Μια έκπληξη που ούτε την φανταζόντουσαν περίμενε δύο ραδιοφωνικούς παραγωγούς του σταθμού TRT 95,1, όταν στην τηλεφωνική γραμμή άκουσαν να τους καλεί ο Πρωθυπουργός, την ώρα που σχολίαζαν την επίσκεψή του στο Δαμάσι.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ενώ ήταν στο αυτοκίνητο με προορισμό τα Φάρσαλα άκουγε μια χιουμοριστική εκπομπή στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό TRT 95,1, όπου αναφερόντουσαν στην επίσκεψή του στο Δαμάσι. Τότε ο ίδιος τηλεφώνησε και ζήτησε να βγει στον αέρα.

«Καλημέρα! Σας άκουγα στο αυτοκίνητο. Ακούω πάντα τοπικούς σταθμούς. Και είπα να πάρω να πω καλημέρα. Είδατε; Έχει και τα τυχερά η δουλειά», είπε καλημερίζοντας τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς της εκπομπής, οι οποίοι μετά τον πρώτο αιφνιδιασμό τον ρώτησαν αρχικά για τη παρουσία του στον αγιασμό του σχολείου στο Δαμάσι.

«Το σχολείο είναι πολύ ωραίο. Είχα αναλάβει τη δέσμευση μετά το σεισμό, και μιλώντας με το διευθυντή του σχολείου, ότι θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά ώστε το σχολείο να είναι έτοιμο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Πράγματι τα καταφέραμε με τη βοήθεια της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η οποία κάλυψε εξ ολοκλήρου τη χορηγία για να κατασκευαστεί το σχολείο. Και είχα την ευκαιρία σήμερα να κάνω αγιασμό στο Δαμάσι, να μιλήσω με τα παιδιά, με τους γονείς, και να διαπιστώσω βέβαια ότι υπάρχουν ακόμα προβλήματα στην περιοχή.

Άκουσα που τα λέγατε, έχετε δίκιο να τα επισημαίνετε. Έχουμε ακόμα αρκετά σπίτια τα οποία πρέπει να κατασκευαστούν και αυτά. Αλλά νομίζω ότι έχουμε αποδείξει συνολικά στη Θεσσαλία και με τον Ιανό και με το σεισμό, ότι μπορούμε να σταθούμε κοντά στους πολίτες που δοκιμάζονται και πολύ γρήγορα να γιατρέψουμε τις ζημιές από τις φυσικές καταστροφές», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Μεταφέροντας ερωτήσεις ακροατών, οι παραγωγοί της εκπομπής ρώτησαν για τον κατώτατο μισθό.

«Θα έχομε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε όλα αυτά με ησυχία. Να κρατήσετε το γεγονός ότι στη Θεσσαλονίκη κάναμε μία σειρά από σημαντικές οικονομικές εξαγγελίες που αφορούν όλους. Μάλιστα τώρα είχα την ευκαιρία να συναντήσω και έναν κτηνοτρόφο στο δρόμο, σταμάτησα και του είπα μια καλημέρα. Να θυμίσω ότι μειώνεται και ο ΦΠΑ στις ζωοτροφές για να στηρίξουμε με αυτόν τον τρόπο τους κτηνοτρόφους μας. Και βέβαια ξέρετε πολύ καλά, η καρδιά της αγροτιάς χτυπάει στη Λάρισα, και έχουμε σημαντικότατους ευρωπαϊκούς πόρους από το νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης. Καταφέραμε και προστατεύσαμε τις ενισχύσεις των αγροτών μας και νομίζω ότι θα κάνουμε και στον πρωτογενή τομέα σημαντικά πράγματα», απάντησε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια τον ρώτησαν πώς του ήρθε αυτή η αναφορά στη γαλοπούλα στη συνέντευξη Τύπου. «Αν δεν διανθίσουμε αυτές τις εντάσεις με λίγο χιούμορ δεν περνάει εύκολα η ώρα. Εγώ ήθελα να σας πω μια καλημέρα. Κατευθύνομαι τώρα στα Φάρσαλα, έχουμε και εκεί σημαντικά πράγματα να πούμε για το φράγμα του Ενιπέα που είναι μια εκκρεμότητα μεγάλη για την περιοχή εδώ και δεκαετίες. Και θέλω να σας ενθαρρύνω να συνεχίσετε έτσι, με χιούμορ, να σχολιάζετε την επικαιρότητα», απάντησε.

Πριν κλείσει ο κ. Μητσοτάκης προσέθεσε: «Όσο η οικονομία αναπτύσσεται και θα αναπτυχθεί πιστεύω με πολύ ισχυρούς ρυθμούς, το είπα και χθες, το επαναλαμβάνω, η ανάπτυξη πρέπει να είναι για όλους τους Έλληνες. Όλοι πρέπει να έχουν μέρισμα από την ανάπτυξη της οικονομίας. Εκεί είναι προσηλωμένη όλη η προσοχή μου και εκεί καταλήγουν όλες οι δημόσιες πολιτικές που εφαρμόζουμε».

Ακούστε το ηχητικό:

Aκολουθεί ο διάλογος μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και των δημοσιογράφων:

Δημοσιογράφος: Να τος, να τος ο Πρωθυπουργός. Έχουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην τηλεφωνική γραμμή;
Δημοσιογράφος: Αυτά δεν γίνονται φίλε. Εδώ πέρα εγώ έχω πάθει πλάκα τώρα.
Δημοσιογράφος: Μήπως μας κάνουν πλάκα Νίκο;
Κυριάκος Μητσοτάκης: Καλημέρα σας.
Δημοσιογράφος: Καλημέρα κύριε Μητσοτάκη.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Σας άκουγα στο αυτοκίνητο καθ’ οδόν για τα Φάρσαλα, διότι ακούω πάντα τοπικούς σταθμούς.
Δημοσιογράφος: Να είστε καλά.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Και μιας και σας έφερα ήλιο, πως τον είπατε. Λαμπρό, Νεοδημοκρατικό.
Δημοσιογράφος: Νεοδημοκρατικό – Μητσοτακικό.
Κυριάκος Μητbσοτάκης: Μητσοτακικό. Είπα να σας πάρω να σας πω μια καλημέρα.
Δημοσιογράφος: Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ Πρωθυπουργέ, να είστε καλά. Αλλά, πραγματικά πιστέψαμε ότι μας κάνουν πλάκα. Λέμε τώρα, εντάξει, μας παίρνουν τηλέφωνο, θέλει να βγει ο Πρωθυπουργός τώρα στη γραμμή;
Κυριάκος Μητσοτάκης: Είδατε; Έχει και τα τυχερά της η δουλειά σας.
Δημοσιογράφος: Μείναμε άφωνοι και δεν το συνηθίζουμε αυτό.
Δημοσιογράφος: Δηλαδή, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε ακόμα κύριε Πρωθυπουργέ. Για πείτε μας δυο λόγια με την ευκαιρία που σας έχουμε για το σχολείο, για τα εγκαίνια, για τον αγιασμό που κάνατε στο Δαμάσι.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Κοιτάξτε, το σχολείο είναι πραγματικά πολύ ωραίο. Θυμάστε ότι είχα αναλάβει μία δέσμευση αμέσως μετά το σεισμό, μιλώντας και με τον Διευθυντή του σχολείου, ότι θα παρέμβουμε και θα κάνουμε τα αδύνατα – δυνατά, ώστε το σχολείο να είναι έτοιμο με την έναρξη της σχολική χρονιάς.
Πράγματι τα καταφέραμε με τη βοήθεια της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία και κάλυψε εξ’ ολοκλήρου τη χορηγία για να κατασκευαστεί το σχολείο. Και είχα την ευκαιρία σήμερα να κάνω αγιασμό στο Δαμάσι, να μιλήσω με τα παιδιά, με τους γονείς και βέβαια να διαπιστώσω ότι υπάρχουν ακόμα προβλήματα στην περιοχή, επειδή άκουσα και τα λέγατε. Έχετε δίκιο να τα επισημαίνετε.Έχουμε ακόμα αρκετά σπίτια τα οποία πρέπει να κατασκευαστούν και αυτά, αλλά νομίζω ότι έχουμε αποδείξει συνολικά στη Θεσσαλία και με τον ΙΑΝΟ και με το σεισμό, ότι μπορούμε να σταθούμε κοντά στους πολίτες που δοκιμάζονται και πολύ γρήγορα θα γιατρέψουμε τις ζημιές από τις φυσικές καταστροφές.
Δημοσιογράφος: Κύριε Πρωθυπουργέ, επειδή τα μηνύματα έρχονται, έχουν πάθει πλάκα όλοι τώρα εδώ πέρα. Δηλαδή, τα μηνύματα που βλέπω τώρα, έχουμε πάθει πλάκα. Λοιπόν, θα σας πω ότι έχω μηνύματα από τρεις ακροατές τώρα που στέλνουνε. Θέλουν βοήθεια λέει τον κατώτατο μισθό.
Δημοσιογράφος: Να κοιτάξτε τον κατώτατο μισθό.
Δημοσιογράφος: Εμείς μιλάμε απευθείας με τον Πρωθυπουργό και λέμε τα μηνύματα του κόσμου τώρα. Το εξετάζει η κυβέρνηση; Το εξετάζει αυτό;
Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε όλα αυτά νομίζω με ησυχία. Νομίζω ότι θα πρέπει να κρατήσετε το γεγονός ότι στη Θεσσαλονίκη κάναμε μία σειρά από σημαντικές, οικονομικές εξαγγελίες.
Δημοσιογράφος: Αυτό έπρεπε να πείτε. Δεν χορτάσατε εξαγγελίες το Σαββατοκύριακο;
Κυριάκος Μητσοτάκης: Που αφορούν όλους. Μάλιστα τώρα είχα την ευκαιρία να συναντήσω και έναν κτηνοτρόφο στο δρόμο. Σταμάτησα και του είπα μία καλημέρα. Να θυμίζω ότι μειώνεται και ο ΦΠΑ άμεσα, από αρχές Οκτωβρίου στις ζωοτροφές και να στηρίξουμε με αυτό τον τρόπο τους κτηνοτρόφους μας. Και βέβαια ξέρετε πολύ καλά, είστε μεγάλη, εδώ, η καρδιά της εργατιάς χτυπάει στη Λάρισα, ότι έχουμε σημαντικότατους πόρους ευρωπαϊκούς από το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Καταφέραμε και προστατεύσαμε τις ενισχύσεις των αγροτών μας και νομίζω θα κάνουμε και στον πρωτογενή τομέα σημαντικά πράγματα.
Δημοσιογράφος: Πάντως, το είπαμε και πριν, είναι πολύ σημαντικό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε σήμερα, τήρησε τη δέσμευσή του, στον αγιασμό του σχολείου στο Δαμάσι. Να μας πείτε, επειδή ξέρω ότι βιάζεστε, πώς σας ήρθε αυτό για τη γαλοπούλα που συζητάει όλη η Ελλάδα;
Δημοσιογράφος: Για τη γαλοπούλα. Αυτό δηλαδή δεν…
Δημοσιογράφος: Λέγαμε με τον Νίκο εμείς τρώμε και χοιρινό.
Δημοσιογράφος: Έτσι ακριβώς. Και δεν απήντησε και η γαλοπούλα δηλαδή.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Κοιτάξτε αν δεν διανθίζουμε και αυτές τις εντάσεις με λίγο χιούμορ, δεν περνάει εύκολα η ώρα. Εγώ ήθελα να σας πω μια καλημέρα. Κατευθύνομαι τώρα στα Φάρσαλα.Έχουμε και εκεί σημαντικά πράγματα να πούμε για το Φράγμα του Ενιπέα που είναι μια εκκρεμότητα μεγάλη για την περιοχή εδώ και δεκαετίες και να σας ενθαρρύνω να συνεχίζετε έτσι με χιούμορ να σχολιάζετε την επικαιρότητα.
Δημοσιογράφος: Να είστε καλά Πρωθυπουργέ, καλή δύναμη στο έργο σας.
Δημοσιογράφος: Κύριε Πρωθυπουργέ, καλή δύναμη και να βοηθήσετε τον κόσμο στην καθημερινότητα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, κύριε Πρωθυπουργέ. Αυτό περιμένει ο κόσμος από εσάς.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μία κουβέντα εγώ θέλω να πω, είναι ότι όσο η οικονομία αναπτύσσεται και θα αναπτυχθεί πιστεύω με πολύ ισχυρούς ρυθμούς, το είπα και εχθές, το επαναλαμβάνω, η ανάπτυξη πρέπει να είναι για όλους τους Έλληνες. Όλοι πρέπει να έχουνε μέρισμα από την ανάπτυξη της οικονομίας. Εκεί είναι προσηλωμένη όλη η προσοχή μου και εκεί καταλήγουνε και όλες οι δημόσιες πολιτικές που εφαρμόζουμε.
Δημοσιογράφος: Εάν βοηθήσετε αυτό να ξέρετε θα είστε και θα είστε για πάντα ο Πρωθυπουργός.
Δημοσιογράφος: Θα βγαίνει για πολλά χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν το καταφέρει αυτό. Και φαίνεται ότι ήταν γουρλίδικη η selfie που είχαμε βγάλει πριν από δύο χρόνια κύριε Πρωθυπουργέ.
Δημοσιογράφος: Στις εκλογές. Ναι.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Να είστε καλά παιδιά. Καλή σας μέρα.
Δημοσιογράφος: Καλή συνέχεια, να είστε καλά. Ευχαριστούμε πολύ.
Δημοσιογράφος: Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Να είστε καλά.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr