ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στο ζενίθ η εγκληματικότητα στο λεκανοπέδιο - Το 70% βρίσκεται στην Αττική – Λιγότεροι από το 30% οι αστυνομικοί

Δημοσίευση 24 Σεπτεμβρίου 2021, 14:00 / Ανανεώθηκε 24 Σεπτεμβρίου 2021, 16:36
Στο ζενίθ η εγκληματικότητα στο λεκανοπέδιο - Το 70% βρίσκεται στην Αττική – Λιγότεροι από το 30% οι αστυνομικοί
Facebook Twitter Whatsapp

Το 70% της εγκληματικότητας βρίσκεται στην Αττική  και οι  αστυνομικοί που υπηρετούν στο λεκανοπέδιο είναι λιγότεροι από το 30% της δύναμης της ΕΛ.ΑΣ.

Η Εγκληματικότητα στην Αττική έχει χτυπήσει «κόκκινο», με τους πολίτες να βρίσκονται καθημερινά στο έλεος σκληρών κακοποιών που εισβάλουν στα σπίτια τους και ληστεύουν, δολοφονούν, τραυματίζουν σωματικά και ψυχικά αθώους ανθρώπους.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, προανήγγειλε την ενίσχυση της παρουσίας των αστυνομικών στις γειτονιές και ιδίως στην Αττική, όπου εντοπίζεται το 70% της εγκληματικότητας. Ενώ σημείωσε ότι έμφαση θα δοθεί στην αντιμετώπιση των ναρκωτικών.

Μιλώντας στο Open, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε: «Υπάρχουν δύο θέματα, τα οποία είναι κρίσιμα ζητούμενα και στα οποία η αστυνομία έχει πετύχει μία σειρά πράγματα, αλλά μπορεί να πετύχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και τα οποία θεωρώ χρήσιμα. Το πρώτο και βασικό είναι να αυξηθεί η παρουσία της αστυνομίας στις γειτονιές, παντού, και ιδίως στο λεκανοπέδιο Αττικής στο οποίο βρίσκεται το 70% της εγκληματικότητας» Επισημαίνοντας ότι, οι  αστυνομικοί που υπηρετούν στο λεκανοπέδιο είναι λιγότεροι από το 30% της δύναμης της ΕΛ.ΑΣ. και συμπλήρωσε:

«Θα συνεχιστεί η αστυνόμευση με την ομάδα Δίας, θα επιδιώξουμε να ενδυναμώσουμε τα Αστυνομικά Τμήματα διότι από παντού μου αναφέρονται προβλήματα υποστελέχωσης. Θέλω να εξετάσω πού ακριβώς εντοπίζονται, σε ποιες περιοχές και τι δυνατότητες έχουμε αναδιάταξης και μεταρρύθμισης της οργανωτικής δομής της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να αυξηθεί η παρουσία της στις γειτονιές. Ο πολίτης θέλει τον αστυνομικό κοντά του. Το δεύτερο που ζήτησα από την ΕΛ.ΑΣ είναι η εξιχνίαση σοβαρών υποθέσεων. Ιδιαίτερο βάρος πρέπει να δοθεί στον τομέα της αντιμετώπισης των ναρκωτικών». 

«Η στρατηγική που έχουμε για να βρεθούν οι αστυνομικοί κοντά στον πολίτη, κοντά στην γειτονιά, να είναι το στήριγμα του, να νιώθουν όλοι μας ότι οι αστυνομικοί είναι φιλικοί προς την κοινωνία, είναι φιλικοί προς τους νέους ανθρώπους και νοιάζεται για την ασφάλεια όλων μας χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις είναι να γίνει πράξη η εκτεταμένη ψηφιοποίηση που θα απαλλάξει τους αστυνομικούς από τέτοιου είδους πάρεργα σαν αυτά που αναφέραμε προηγουμένως και θα τους δώσει την δυνατότητα να κάνουν πολύ σωστά τη δουλειά τους.»

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr