ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Στέφανος Μάνος «ξαναχτυπά»: «Γιατί πεθαίνουν τόσο πολλοί στην Ελλάδα από Covid-19»

Δημοσίευση 25 Νοεμβρίου 2021, 10:00 / Ανανεώθηκε 25 Νοεμβρίου 2021, 11:51
Ο Στέφανος Μάνος «ξαναχτυπά»: «Γιατί πεθαίνουν τόσο πολλοί στην Ελλάδα από Covid-19»
Facebook Twitter Whatsapp

Χώρες με πολύ υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων (Αυστρία, Ολλανδία) έχουν σε σύγκριση με εμάς λιγότερους θανάτους, αναφέρει σε άρθρο του ο Στέφανος Μάνος.

Με νέο του άρθρο ο Στέφανος Μάνος ξαναχτυπά και σχολιάζει την πορεία της πανδημίας στη χώρα και τη διαχείρισή της από την κυβέρνηση. Μάλιστα ο ίδιος αναφέρει ότι τον περιφρονούν και δεν απαντούν στα ερωτήματα που θέτει ενώ κάνει αναφορά και στον Ποινικό Κώδικα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η ανησυχία του χρειάζεται προσοχή μην τυχόν κλονίσει την εμπιστοσύνη του κοινού στη δημόσια υγεία και... τιμωρηθεί με φυλάκιση τριών μηνών.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο του Στέφανου Μάνου* στην εφημερίδα «Τα Νέα»

Δεν μου απαντούν. Περιφρονούν τις απορίες μου. Γιατί; Ως πολίτης, ως ψηφοφόρος δεν δικαιούμαι να αναρωτιέμαι και να ανησυχώ. Θέλει βέβαια προσοχή μήπως η ανησυχία μου, εκφρασμένη από τις στήλες του Τύπου, κλονίσει την εμπιστοσύνη του κοινού στη δημόσια υγεία γεγονός που τιμωρείται βάσει του άρθρου 191 του αναμορφωμένου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη Ποινικού Κώδικα με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. Ενα άρθρο που θα ήταν λογικό να υπάρχει ίσως στον Ποινικό Κώδικα της Κομμουνιστικής Κίνας, αλλά δύσκολα γίνεται ανεκτό σε φιλελεύθερο δημοκρατικό καθεστώς της ΕΕ.

Η απορία μου.

Αντιγράφω από την ιστοσελίδα Our World in Data στις 22/11 τον κυλιόμενο μέσο όρο επτά ημερών για επιβεβαιωμένα περιστατικά Covid-19 ανά εκατομμύριο κατοίκους και τους αντίστοιχους επιβεβαιωμένους θανάτους, επίσης ανά εκατομμύριο κατοίκους.
Η τελευταία στήλη είναι ο αριθμός των θανάτων ανά χίλια κρούσματα. Οπως θα διαπιστώσετε χώρες με πολύ υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων (Αυστρία, Ολλανδία) έχουν σε σύγκριση με εμάς λιγότερους θανάτους. Η απορία μου είναι μήπως στην Ελλάδα τα επιβεβαιωμένα περιστατικά είναι περισσότερα από όσα ανακοινώνονται ώστε να δικαιολογείται ο υπερβολικός αριθμός θανάτων ή μήπως ο επιβεβαιωμένος αριθμός περιστατικών είναι σωστός αλλά χωλαίνει η νοσηλεία όσων προσβλήθηκαν από Covid-19. Ή ο συνδυασμός και των δύο.

Ελπίζω να βρεθεί κάποιος υπεύθυνος να λύσει την απορία μου.

*Ο Στέφανος Μάνος είναι πρώην υπουργός.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr