current views are: 10

29 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση18:10

Φορολογικές διευκολύνσεις σε κοινωφελή ιδρύματα; «Περσινά ξινά σταφύλια»…

Όπως κάθε χρόνο που εφαρμόζεται ο ΕΝΦΙΑ, έτσι και φέτος βρεθήκαμε στο ίδιο έργο θεατές

Δημοσίευση 18:10’
αρθρο-newpost

Όπως κάθε χρόνο που εφαρμόζεται ο ΕΝΦΙΑ, έτσι και φέτος βρεθήκαμε στο ίδιο έργο θεατές

Όπως κάθε χρόνο που εφαρμόζεται ο ΕΝΦΙΑ, έτσι και φέτος βρεθήκαμε στο ίδιο έργο θεατές: Κοινωφελή ιδρύματα που παράγουν πλούσιο έργο και προσφέρουν στην κοινωνία βρίσκονται αντιμέτωπα με τη δυσβάσταχτη φορολόγηση των ακινήτων τους.

Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Μιλάμε για δύο ιδρύματα τα οποία φιλοξενούν στις εγκαταστάσεις τους χιλιάδες ορφανά, κακοποιημένα ή παραμελλημένα παιδιά.

Η απρόσκοπτη λειτουργία ιδρυμάτων σαν αυτά που προαναφέραμε – επιβαρύνεται από την υπερφορολόγηση και άλλες γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες– είναι ένα μείζον ζήτημα. Ιδίως σε περιόδους οικονομικής ανέχειας.

Το χειρότερο όλων όμως είναι πως η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα γι αυτό. Για του λόγου το αληθές θυμηθήκαμε μία δέσμευση του κυρίου Τρύφωνα Αλεξιάδη από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, πέρυσι τέτοιες μέρες. Όπως είχε πει τότε, απαντώντας σε ερώτηση του Δ. Καμμένου, το υπουργείο θα έβρισκε τρόπους να βοηθήσει φορολογικά τα κοινωφελή ιδρύματα που πλήττονται από την υπεροφολόγηση, παρότι δεν θα τα απάλλασσε από τον ΕΝΦΙΑ.

Περίπου ένα χρόνο μετά, η εν λόγω δέσμευση μετατράπηκε σε… περσινά ξινά σταφύλια. Κάτι σαν την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, όπως είπε τη Δευτέρα στην εκπομπή «Ακραίως», στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, με τον Τάκη Χατζή ο κ. Αλεξιάδης… 

ΠΑΝ.ΒΕΛ.


σχετικα αρθρα