current views are: 11

8 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση19:45

Γόβες, φιλέτα και γάμοι…το παρασκήνιο της επίσκεψης του ζεύγους Μακρόν στην Αθήνα

Γαλλικός αέρας φύσηξε το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Αθήνα με την έλευση του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας.

Δημοσίευση 19:45’

Γαλλικός αέρας φύσηξε το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Αθήνα με την έλευση του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας.

Γαλλικός αέρας φύσηξε το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Αθήνα με την έλευση του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας. Ο Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του Μπριζίτ μπορεί να αναχώρησαν σήμερα Παρασκευή για το Σαν Ελυζέ, ωστόσο η παρουσία του επί ελληνικού εδάφους άφησε πίσω της πλούσιο παρασκήνιο.

Γαλλικά σταυροπόδια, γόβες, δώρα και ένας γάμος αλά ελληνικά, ήταν μερικά από τα στοιχεία που συνέθεσαν το παζλ της επίσκεψης των Γάλλων προσκεκλημένων.

Στην Πνύκα όλα ήταν έτοιμα για την εμβληματική ιστορία του Εμανουέλ Μακρόν με τον ίδιο ανά διαστήματα να κοιτά αγχωμένος στο συγκεντρωμένο πλήθος, ενώ την ίδια ώρα το έτερον του ήμισυ, Μπριζίτ τον ενθάρρυνε χαϊδεύοντας του το χέρι.

Το παράδοξο ωστόσο ήταν ότι την ίδια στιγμή λίγα μέτρα πιο πέρα στο εκκλησάκι του Αγ. Δημητρίου του Λαμπαδιάρη τελούνταν γάμος, προκαλώντας σφίξιμο στο στομάχι των ανδρών ασφαλείας που έπρεπε να ξεχωρίσουν τους καλεσμένους του μυστηρίου από εκείνους της Πνύκας.

Το σταυροπόδι της Μπριζίτ

Από τα στιγμιότυπα που ξεχώρισαν ήταν εκείνο της Μπριζίτ Τρονιέ. Η σύζυγος του Γάλλου προέδρου ενώ βρισκόταν στο Προεδρικό Μέγαρο χάρισε ένα αριστοκρατικό σταυροπόδι στους φωτογράφους κάνοντας αντίθεση στα τσαρούχια του Εύζωνα.

Η σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν ωστόσο καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής της στην Αθήνα απασχόλησε τον Τύπο με τις στιλιστικές της επιλογές. Τόσο οι μαύρες γόβες με τις οποίες εμφανίστηκε κατά την άφιξη της όσο και το κόκκινο φόρεμα της στο δείπνο του Προεδρικού Μεγάρου που έφεραν την υπογραφή του οίκου Louis Vuitton μαγνήτισαν τα βλέμματα, με την ίδια να παραδίδει μαθήματα απαράμιλλου στυλ.

Μια άλλη Μπέττυ…

Μια διαφορετική εικόνα του εαυτού της παρουσίασε στο περιθώριο της επίσκεψης του προεδρικού ζεύγους και η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, Μπέττυ Μπαζιάνα. Αλλάζοντας τρεις εμφανίσεις μέσα σε μια ημέρα, η σύντροφος του πρωθυπουργού προκάλεσε θετικά σχόλια με τις ενδυματολογικές της επιλογές, μη έχοντας τίποτα να ζηλέψει σχεδόν από την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας.

Σε αυτή την στιλιστική αναμέτρηση κυριών δεν θα μπορούσε να λείπει και η σύζυγος του Προέδρου της ΝΔ, Μαρέβα Μητσοτάκη η οποία θεωρείται μια απο τις καλοντυμένες της χθεσινής βραδιάς.

Τα παρατράγουδα του δείπνου

Πλούσιο σε απρόοπτα ήταν και το δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος στο ζεύγος Μακρόν. Ένα εξ’ αυτών ήταν ότι ο εθνικός ύμνος της Γαλλίας άρχισε ξαφνικά πριν προλάβουν οι επίσημοι να χαιρετηθούν και ο Γάλλος πρόεδρος να πάρει την σωστή θέση. Λίγα λεπτά αργότερα και πριν ξεκινήσει ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας, ο κ. Παυλόπουλος υπέδειξε τις σωστές θέσεις στους προσκεκλημένους του σύμφωνα με το εθιμοτυπικό.

Το μενού

Το μενού του δείπνου περιελάμβανε φιλέτο γλώσσας, έπειτα φιλέτο μόσχου, ενώ για επιδόρπιο προσφέρθηκε παγωτό και φρούτα, καφές και κρασί.

Μπριζίτ come back…

Ιδιαίτερος λόγος έγινε και κατά την αποχώρηση του ζεύγους Μακρόν από την Αθήνα. Στο αεροδρόμιο μετέβη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να αποχαιρετήσει τους υψηλούς προσκεκλημένους του.

Μάλιστα χαρακτηριστικός ήταν ο διάλογος που αντάλλαξε με την σύζυγο του Γάλλου προέδρου, λέγοντας της: «It was a pleasure to see you. I hope to come back to Greece and to see Betty also», με εκείνη να του απαντά «Goodbye, thank you».


σχετικα αρθρα