ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Νίκος Φίλης σε ρόλο «αριστερού ψάλτη»

Δημοσίευση 19 Σεπτεμβρίου 2017, 17:25 / Ανανεώθηκε 19 Σεπτεμβρίου 2017, 17:51
Facebook Twitter Whatsapp

Μπορεί ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης να πρωτοστάτησε στην αλλαγή του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία και να πάλεψε για τον διαχωρισμό Κράτους- Εκκλησίας,

Μπορεί ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης να πρωτοστάτησε στην αλλαγή του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία και να πάλεψε για τον διαχωρισμό Κράτους- Εκκλησίας, όμως δεν έχει διακόψει τις σχέσεις του με την τελευταία. Η εικόνα ενός πρώην υπουργού να ψέλνει ίσως παραξένεψε όσους επιπόλαια ταυτίζουν , μια τέτοια εικόνα με «συντηρητικούς» πολιτικούς που αναζητούν ψήφους απευθυνόμενοι σε ένα θεοσεβούμενο ακροατήριο.

Ο κ. Φίλης λοιπόν που ήταν καλεσμένος την περασμένη Κυριακή σε βάπτιση που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, εκδήλωσε στους ιερείς την επιθυμία του να ψάλει μαζί τους το «Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Χριστόν ενεδύασθε» . Φυσικά και οι κληρικοί του ναού δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα να κάνουν δεκτό το αίτημά του. 

Όχι ο πρώην υπουργός κ. Φίλης δεν μετανόησε όπως άκριτα υποστηρίζουν κάποιοι. Πάντα «πιστός» ήταν, και συνεπής με τις απόψεις του. Τελικά αυτός πλήρωσε το «μάρμαρο» της διαφωνίας του με την Εκκλησία. Όμως και η πολιτική του στο υπουργείο συνεχίστηκε, και το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία άλλαξε, και ο νέος υπουργός Παιδείας δεν ψέλνει! Ο κ. Ν. Φίλης είναι τουλάχιστον ένας «αριστερός ψάλτης», ο κ. Κ. Γαβρόγλου ούτε καν..

Σ.Μ 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr