current views are: 14

21 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση05:07

Φράκαραν οι τουαλέτες από… πεντακοσάευρα

Δημοσίευση 05:07’

«Γιατί τα πεντοχίλιαρα δεν είναι πετσετάκια», τραγουδούσε πριν κάμποσα χρόνια, επί δραχμής, η Γλυκερία. Στην Ελβετία του σήμερα, όμως, φαίνεται ότι σαν πετσετάκια αντιμετωπίζουν κάποιοι τα ευρώ, και μάλιστα τα πεντακοσάευρα. Σε μια υπόθεση που έγινε γνωστή πριν λίγες μέρες, οι τουαλέτες μιας τράπεζας και τριών μπαρ – εστιατορίων στη Γενεύη ξεχείλισαν.

Όχι, όμως, από υδραυλικά ή αποχετευτικά προβλήματα, ως συνήθως, αλλά επειδή άγνωστοι πέταξαν σ’ αυτές ένα αμύθητο ποσό: 100.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ. Και όχι, δεν ήταν φωτοτυπίες ή πλαστά!

Οι εισαγγελικές αρχές της Γενεύης διέταξαν, βέβαια, έρευνες. Όχι για το βούλωμα των τουαλετών, ούτε για τα χρήματα που πετάχτηκαν. Τις αρχές απασχολεί το κίνητρο όποιου έκανε αυτή την πράξη και, ακόμα περισσότερο, η προέλευση των χρημάτων. Αν πρόκειται για κάποιους τρελούς, για “βρόμικο” χρήμα ή κάποια άλλη περίεργη ιστορία.

Στα ευτράπελα αυτής της απίστευτης ιστορίας, ένας δικηγόρος επισκέφθηκε τα μαγαζιά, εκ μέρους των δραστών, και τους κατέβαλε αποζημίωση, για τη ζημιά που έπαθαν και την απόφραξη που πλήρωσαν. Εδώ είναι που ταιριάζει γάντι η έκφραση “τους τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια”!


σχετικα αρθρα