current views are: 9

13 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση12:50

Έμφυλα αποκαΐδια και κομματικές γραμμές

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για τις έμφυλες ταυτότητες υπήρξαν βουλευτές που προκάλεσαν απορίες με τη στάση τους.

Δημοσίευση 12:50’

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για τις έμφυλες ταυτότητες υπήρξαν βουλευτές που προκάλεσαν απορίες με τη στάση τους.

Αλλόκοτες, τουλάχιστον φαινομενικά, ήταν αρκετές συμπεριφορές βουλευτών κατά την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τις έμφυλες ταυτότητες στην αρχή της εβδομάδας στη Βουλή.

Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη για παράδειγμα, η οποία μέχρι και λίγη ώρα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία δεν είχε ανακοινώσει τη γραμμή της, υπήρχαν διαφορετικές εκτιμήσεις για το θέμα. Ωστόσο υπήρξαν και κάποιοι όπως ο Δημήτρης Κρεμαστινός που με τη στάση τους προκάλεσαν απορίες. Ο βουλευτής Κυκλάδων, τη Δευτέρα είχε δηλώσει πως δε θα ψηφίσει το περιβόητο άρθρο 3.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο συντονιστικό όργανο συμφώνησε με τη γραμμή του «παρών», ενώ στη ψηφοφορία επέλεξε να απέχει. Στον αντίποδα ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος από την άλλη που είχε διαμηνύσει μια βδομάδα νωρίτερα πως θα ψηφίσει το νομοσχέδιο, επέλεξε ν’ απέχει από το αναγκαστεί να σπάσει τη γραμμή.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, η Γεωργία Γεννιά, δεν πείστηκε από τις διευκρινίσεις Κοντονή και παρά τη κατ’ ιδίαν του συνάντηση καταψήφισε το άρθρο. Πρόκειται όμως για μια στάση που είχε προαναγγείλει δημόσιο και εν πολλοίς δικαιολογήθηκε και από τους συναδέλφους της. Ο δε Μπόλαρης, επέλεξε να μην ανοίξει τα χαρτιά μου απαντώντας με ένα «ποτέ σε ψηφοφορίες δεν λέω τι θα κάνω» σε όποιον τον ρωτούσε για τη στάση του. Τελικά τόσο αυτός όσο και ο Μιχελογιαννάκης, που ενημέρωσε σχετικώς με δελτίο τύπου, απείχε από τη ψηφοφορία.


σχετικα αρθρα