ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σόιμπλε: Απαγορεύει τη χρήση του Twitter στην Μπούντενσταγκ

του B. Arman - Δημοσίευση 25 Νοεμβρίου 2017, 20:15 / Ανανεώθηκε 25 Νοεμβρίου 2017, 20:16
Σόιμπλε: Απαγορεύει τη χρήση του Twitter στην Μπούντενσταγκ
Facebook Twitter Whatsapp

Η απόφαση (που δεν είναι σαφές αν περιορίζεται μόνο στο Twitter ή θα επεκταθεί και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) προξένησε έντονες αντιδράσεις, από βουλευτές όλου του φάσματος.

Ναι, καλά διαβάσατε! Ο νέος πρόεδρος της γερμανικής Βουλής, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απαγορεύει τη χρήση του Twitter! Όχι, δεν εζήλωσε την δόξα των ηγετών της Κίνας ή της Τουρκίας, που απαγορεύουν το Twitter στη χώρα τους. Η απαγόρευση αφορά τη μη χρήση της δημοφιλούς εφαρμογής αποκλειστικά στους χώρους του γερμανικού Κοινοβουλίου. Συγκεκριμένα, ο Σόιμπλε, σε επιστολή του σε βουλευτές, που δημοσιοποιήθηκε στον Τύπο, σημειώνει ότι η χρήση συσκευών για φωτογράφηση, ανάρτηση μηνυμάτων στο Twitter και αποστολή μηνυμάτων δεν επιτρέπεται στο εξής, καθώς είναι ανάρμοστη με την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Η απόφαση (που δεν είναι σαφές αν περιορίζεται μόνο στο Twitter ή θα επεκταθεί και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) προξένησε έντονες αντιδράσεις, από βουλευτές όλου του φάσματος. Ο Φρανκ Σίτα, των Φιλελεύθερων (με… tweet, που πιθανόν στάλθηκε… μέσα από την αίθουσα της Βουλής) αναρωτήθηκε αν πρέπει να στέλνει χειρόγραφες επιστολές! Η Άνκε Ντρομσάιντ-Μπεργκ, του κόμματος Die Linke έγραψε ότι πληροφορήθηκε την απαγόρευση του Twitter μέσα από το ίδιο… το Twitter. H Nτόροθε Μπερ, των Χριστιανοδημοκρατών, δήλωσε ότι "τα social media, όταν χρησιμοποιούνται σωστά, είναι το ψηφιακό αντίστοιχο του γυάλινου θόλου του κτιρίου του κοινοβουλίου μας, που συμβολίζει τη διαφάνεια".

Αρκετοί σχολιαστές, αναφερόμενοι στην απόφαση κάνουν λόγο για το προτεσταντικό ήθος και την αυστηρότητα του πρώην υπουργού Οικονομικών. Και σημειώνουν με νόημα ότι αφού ο Σόιμπλε, από τη νέα του θέση, δεν μπορεί να πειθαρχήσει τους Έλληνες και τα άλλα άτακτα PIGS της Νότιας Ευρώπης, φαίνεται ότι εφαρμόζει την αυστηρή παιδαγωγική του στους Γερμανούς βουλευτές!…

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr