current views are: 12

26 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση16:39

Η μεγαλύτερη μπαταρία του κόσμου και το στοίχημα του «Iron Man»

Την άνοιξη του 2017, ο Μασκ έβαλε στοίχημα ότι μια από τις εταιρείες του, η Tesla, θα κατασκευάσει τη μεγαλύτερη μπαταρία του κόσμου μέσα σε 100 μέρες, για λογαριασμό του κράτους της Αυστραλίας – καν αν δεν τα κατάφερνε, θα πλήρωνε όλο το κόστος ο ίδιος.

Δημοσίευση 16:39’

Την άνοιξη του 2017, ο Μασκ έβαλε στοίχημα ότι μια από τις εταιρείες του, η Tesla, θα κατασκευάσει τη μεγαλύτερη μπαταρία του κόσμου μέσα σε 100 μέρες, για λογαριασμό του κράτους της Αυστραλίας – καν αν δεν τα κατάφερνε, θα πλήρωνε όλο το κόστος ο ίδιος.

Ο Έλον Μασκ, εφευρέτης, μηχανικός, μεγιστάνας, επενδυτής και επικεφαλής πολλών εταιρειών είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κόσμο της τεχνολογίας. Πρωτοπόρος των ηλεκτρονικών αγορών από τα τέλη του 20ού αιώνα και συνιδρυτής του Pay Pal, υπέρμαχος της εξερεύνησης του πλανήτη Άρη, ιδιοκτήτης ιδιωτικού διαστημικού (!) οχήματος και μεγάλων εταιρειών που παράγουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα και φωτοβολταϊκά, ο Μασκ δεν παύει να εκπλήσσει με τις καινοτόμες ιδέες και τις πρωτοβουλίες του.

Την άνοιξη του 2017, ο Μασκ έβαλε στοίχημα ότι μια από τις εταιρείες του, η Tesla, θα κατασκευάσει τη μεγαλύτερη μπαταρία του κόσμου μέσα σε 100 μέρες, για λογαριασμό του κράτους της Αυστραλίας – καν αν δεν τα κατάφερνε, θα πλήρωνε όλο το κόστος ο ίδιος. “Θα είναι έτοιμη μέσα σε 100 μέρες από την υπογραφή του συμβολαίου, αλλιώς θα τη δώσουμε δώρο”, είχε γράψει στο Twitter, τον Μάρτιο. Το συμβόλαιο υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο και η Τesla τα κατάφερε: η μπαταρία (μια μπαταρία λιθίου, ισχύος 100MW) είναι έτοιμη και θα χρησιμοποιηθεί, από τις αρχές Δεκεμβρίου για τον ηλεκτροφωτισμό της Νότιας Αυστραλίας. Θα δώσει ρεύμα σε 30.000 νοικοκυριά, και η Tesla (αφού ο Μασκ δεν έχασε το στοίχημα!) θα εισπράξει 50 εκατ. δολάρια.

Η μπαταρία είναι εγκατεστημένη σε ένα αιολικό πάρκο, βόρεια της Αδελαΐδας. Η νότια Αυστραλία υποφέρει από έλλειψη ηλεκτρισμού και τα μπλακ άουτ είναι συχνά. Η νέα μπαταρία, που αξιοποιεί την ηλιακή και την αιολική ενέργεια, αναμένεται να δώσει λύση στα προβλήματα αυτά.

Ποιο θα είναι το επόμενο στοίχημα που θα βάλει (και θα κερδίσει;) ο Μασκ, γνωστός και με το παρατσούκλι “Iron Man”, από τον γνωστό Αμερικανό υπερήρωα των κόμικς και του σινεμά; Άγνωστο, αφού είναι απρόβλεπτος. Αν κρίνουμε, όμως, από το παρελθόν, στο οποίο έχει κάνει τα πιο απίθανα πράγματα (έμαθε προγραμματισμό σε τρεις μέρες, ζούσε ένα μήνα με ένα δολάριο τη μέρα για να δει… πώς είναι, ενώ εργάζεται για να δημιουργήσει στον Άρη μια ανθρώπινη αποικία με 80.000 ανθρώπους, έως το 2040!) δεν θα αργήσει να μας εκπλήξει ξανά.


σχετικα αρθρα