current views are: 9

11 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση14:17

Πυρά πολυτέκνων σε Ε. Τσακαλώτο: «Να έρθετε με τα δικά μας λεφτά να ζήσετε τα παιδιά σας»

Kατά την ακρόαση των φορέων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται το πολυνομοσχέδιο

Δημοσίευση 14:17’

Kατά την ακρόαση των φορέων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται το πολυνομοσχέδιο

Την έντονη αντίδραση τους απέναντι στην περικοπη του οικογενειακού επιδόματος από την κυβέρνηση, εξέφρασαν οι ομοσπονδίες τρίτεκων και πολύτεκων οικογενειών κατά την ακρόαση των φορέων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται το πολυνομοσχέδιο.

Την ίδια ώρα, η δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος τυγχάνει τρίτεκνος ήρθε να ρίξει λάδι στην φωτιά καθότι όπως ο ίδιος είπε πρέπει να στηριχθούν οι οικογένειες με ένα και δύο παιδιά που είναι περισσότερες.

Ο πρόεδρος της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων (ΟΠΟΤΤΕ), Εμμανουήλ Αχλαδιανάκης κάνοντας μνεία σε παλαιότερη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών λέγοντας «Είχαμε συναντηθεί με τον κ. Τσακαλώτο πριν από 1-2 χρόνια και μας είπε πως θα λάβει μέτρα στήριξης. Τώρα λέει ότι και ο ίδιος είναι τρίτεκνος αλλά πρέπει να στηριχθούν οικογένειες με ένα και δύο παιδιά. Να έρθετε κύριε υπουργέ με τα δικά μας λεφτά να ζήσετε τα παιδιά σας. Εκ του ασφαλούς μιλάτε». Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ κάλεσε τους βουλευτές της πλειοψηφίας να καταψηφίσουν τις προωθούμενες διατάξεις που όπως είπε «στοχεύουν εναντίον του 3ου, 4ου και 5ου παιδιού.

«Κάνω έκκληση στον πρωθυπουργό. Πριν από 5 χρόνια φτιάχτηκε επιτροπή και υπογράψαμε – πιθανόν να υπογράψατε και εσείς –  έκθεση για την στήριξη των τρίτεκνων. Σήμερα μας τιμωρείτε βάζοντας τεκμαρτά εισοδήματα. Δεν λέτε ότι τα επιδόματα αυτά θα φορολογηθούν. Παίρνετε απόφαση κατά της γέννησης τριών παιδιών» ανέφερε ο κ. Αχλαδιανάκης.


σχετικα αρθρα