ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το υπερταμείο, οι πονηρές σκέψεις και μια απάντηση…

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 15 Ιανουαρίου 2018, 14:48 / Ανανεώθηκε 15 Ιανουαρίου 2018, 14:16
Το υπερταμείο, οι πονηρές σκέψεις και μια απάντηση…
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Από του πλευρά του πάντως ο υπουργός των οικονομικών όχι μόνο δε κράτησε γραμμή άμυνας αλλά βγήκε επιθετικά και χαρακτήρισε τη διάταξη «μεγάλο βήμα μπροστά».

Σε μείζον θέμα επιχείρησε να ανάγει έστω και στο παρά πέντε της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το υπερταμείο και το καθεστώς λειτουργίας των μελών του. 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των βουλευτών της ΔΗΣΥ, μέλη του δ/σ του Ταμείου εξαιρούνται από την υποχρέωση υποβολής Πόθεν Έσχες. 

Μάλιστα ο κ. Θεοχαρόπουλος συνέδεσε το ζήτημα με αυτό των δικαστικών υπενθυμίζοντας πως η κυβέρνηση κρατά διαφορετική στάση.

Από του πλευρά του πάντως ο υπουργός των οικονομικών όχι μόνο δε κράτησε γραμμή άμυνας, αλλά βγήκε επιθετικά και χαρακτήρισε τη διάταξη «μεγάλο βήμα μπροστά». Γιατί; Μα επειδή σύμφωνα με το κ. Τσακαλώτο είναι η πρώτη φορά που υπάρχει αυτή η υποχρέωση για τα εκτελεστικά του μέλη (αυτά δηλαδή που φέρουν ευθύνη). 

Όπως είπε επί προηγουμένων κυβερνήσεων ούτε το ΤΑΙΠΕΔ ούτε, η ΕΤΑΔ ούτε το Υπερταμείο είχαν υποχρέωση να υποβάλλουν Πόθεν Έσχες». 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr