ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Τρίζει η καρέκλα» του Αβραμόπουλου στην Κομισιόν;

Δημοσίευση 16 Φεβρουαρίου 2018, 13:43 / Ανανεώθηκε 16 Φεβρουαρίου 2018, 13:56
«Τρίζει η καρέκλα» του Αβραμόπουλου στην Κομισιόν;
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο σκάνδαλο της Novartis και η ψηφοφορία της Τετάρτης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής θα κρίνει το ευρωπαϊκό μέλλον του Δ. Αβραμόπουλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

"Τρίζει η καρέκλα" του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλου ελέω Novartis;

Η ψηφοφορία της Τετάρτης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Novartis θα κρίνει πολλά. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, παρότι είχε ενημέρωση από τον ίδιο τον κ. Αβραμόπουλο για το θέμα και την εμπλοκή του ονόματός του, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με τη στήλη «Στίγμα» του Γιώργου Παπαχρήστου, την Πέμπτη και αναλόγως με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ο ισχυρός άνδρας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα συσκεφθεί με τους έμπιστούς του Επιτρόπους και θα αποφασίσει για την τύχη του κ. Αβραμόπουλου. Ήδη ο κ. Γιούνκερ είναι υπέρμαχος της άποψης, ότι εφόσον εμπλέκεται το όνομα του Έλληνα Επιτρόπου στο σκάνδαλο της Novartis, θα πρέπει να αφιερωθεί αποκλειστικά με την υπεράσπιση του εαυτού του. 

Η Πέμπτη θα είναι κρίσιμη μέρα για το ευρωπαϊκό μέλλον του κ. Αβραμόπουλου, αφού αν παραπεμθεί στην προνακριτική δεν αποκλείεται να "υποχρεωθεί" σε παραίτηση από τη θέση του Επιτρόπου. Άλλωστε κάτι παρόμοιο είχε συμβεί με ένα Μαλτέζο Επίτροπο επί προεδρίας Μπαρόζο. 

Παρότι ο Λουξεμβούργιος πολιτικός διατυμπανίζει ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν το 2019, ωστόσο δεν θέλει να εμπλακεί το όνομά του και να βρεθεί να απολογείται ότι διατήρησε στη θέση του έναν Επίτροπο που αντιμετωπίζει τόσο βαριές κατηγορίες. 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr