current views are: 15

20 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση12:28

Οι βουλευτές και τα «ιδιαίτερα» της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας

Το νέο σύστημα έχει και τη δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο μέσω Wi-Fi γεγονός που δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε προσωπικούς λογαριασμούς, mail κτλ.

Δημοσίευση 12:28’

Το νέο σύστημα έχει και τη δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο μέσω Wi-Fi γεγονός που δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε προσωπικούς λογαριασμούς, mail κτλ.

 Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα «ιδιαίτερα» μαθήματα των υπηρεσιών προς τους βουλευτές για την εκμάθηση του νέου συστήματος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια.

Τα μαθήματα που παραδίδονται σε μικρές ομάδες κάθε φορά προκειμένου να είναι ευκολότερη η εμπέδωσή τους, έχουν περάσει στο στάδιο της εγγραφής στον κατάλογο των ομιλητών. Σύμφωνα με αυτό, η οθόνη του μόνιτορ του tablet που βρίσκεται μπροστά από το έδρανο του κάθε βουλευτή, αλλάζει, καθώς φεύγει η ένδειξη του λογότυπου της «Βουλής των Ελλήνων» και στη θέση του εμφανίζεται η επιλογή της «εγγραφής».

Τότε ο εκάστοτε βουλευτής που το επιθυμεί μπορεί να περάσει τη κάρτα του στο μηχανισμό προκειμένου να εμφανιστεί μπροστά του λίγη ώρα αργότερα η σειρά βάσει της οποίας θα ανέβει στο βήμα. Αν μάλιστα η διαδικασία ολοκληρωθεί επιτυχώς και το ίδιο πρόσωπο επιχειρήσει αργότερα να ξαναπεράσει τη κάρτα, τότε το μόνιτορ θα του υπενθυμίσει πως έχει εγγραφεί μαζί με τη σειρά τοποθέτησης.

Πάντως, σύμφωνα με παρατηρητικούς βουλευτές, το νέο σύστημα έχει και τη δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο μέσω Wi-Fi γεγονός που δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε προσωπικούς λογαριασμούς, mail κτλ.


σχετικα αρθρα