current views are: 4

22 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση12:02

Τι απαντά ο Μπαλαούρας για την εξαίρεσή του από περικοπές σε συντάξεις

«Το Ταμείο μου δεν υπάγεται στον ΕΦΚΑ, αλλά στο σύστημα των ευρωπαϊκών τραπεζών»

Δημοσίευση 12:02’

«Το Ταμείο μου δεν υπάγεται στον ΕΦΚΑ, αλλά στο σύστημα των ευρωπαϊκών τραπεζών»

Για «fake news» κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας, απαντώντας στις καταγγελίες ότι εξαιρείται με «φωτογραφική» διάταξη από τις περικοπές στους συνταξιούχους που συνεχίζουν να εργάζονται.

Όπως αποκάλυψαν Τα Νέα, στην εγκύκλιο για την απασχόληση των συνταξιούχων ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος συμπεριέλαβε διάταξη με την οποία εξαιρούνται από τις περικοπές οι συνταξιούχοι της Τράπεζας της Ελλάδος –κατηγορία στην οποία ανήκει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Είναι κίτρινος Τύπος και fake news» δήλωσε ο κ. Μπαλαούρας στο Newpost.gr.

«Εγώ πληρώνω κρατήσεις 70% και όχι 60% που είναι στον ΕΦΚΑ. Το Ταμείο δεν υπάγεται στον ΕΦΚΑ, αλλά στο σύστημα των ευρωπαϊκών τραπεζών. Βλέπετε όλα τα ασφαλιστικά συστήματα των κεντρικών τραπεζών ανήκουν στις ίδιες τις τράπεζες. Μάλιστα, όταν επιχείρησε να μας εντάξει ο Κατρούγκαλος στο σύστημα του το απαγόρευσε ο ίδιος ο Ντράγκι» υποστήριξε.

Με βάση την εγκύκλιο που εκδόθηκε πριν από λίγα 24ωρα για τους νέους συνταξιούχους που ξεκίνησαν να εργάζονται μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, είτε ως μισθωτοί είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες (εφόσον προκύπτει υποχρέωση ασφάλισης στον ΕΦΚΑ) περικόπτεται το 60% του συνόλου των ακαθάριστων συντάξεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάκης Μπαλαούρας είχε εισπράξει και την 13η σύνταξη που είχε μοιράσει ο Αλέξης Τσίπρας στο τέλος του 2016 όπως είχε καταγγείλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΤτΕ με τον ίδιο να το επιβεβαιώνει και να αποδίδει το «λάθος» στο γεγονός ότι «στο σύστημα φαίνομαι χαμηλοσυνταξιούχος».


σχετικα αρθρα