current views are: 8

5 Απριλίου 2018
Δημοσίευση12:05

Πόλεμος ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για τη συνταγματική αναθεώρηση

Χαρ.Τρικούπη: «Ανενημέρωτη η κ. Σπυράκη»

Δημοσίευση 12:05’

Χαρ.Τρικούπη: «Ανενημέρωτη η κ. Σπυράκη»

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αναφορικά με τη στάση των δύο κομμάτων απέναντι στο ενδεχόμενο να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αναθεώρησης του Συντάγματος αλλά και τις διατάξεις που πρέπει να περιλαμβάνονται σε αυτή. Το ΠΑΣΟΚ με μια αιχμηρή ανακοίνωση απαντά σε δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρίας Σπυράκη, σχετικά με την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ, αναφέρει:

«Ανενημέρωτη παρουσιάστηκε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αφού σε σημερινές δηλώσεις της («Focus fm») έδειξε να αγνοεί ότι στις προτάσεις της Φώφης Γεννηματά περιλαμβάνεται η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει:

«Κατανοούμε βέβαια ότι οι συνεχείς περιστροφές και αλλαγές στη στάση του κ. Μητσοτάκη για το θέμα μπερδεύουν και τα στελέχη της ΝΔ. Εκείνο όμως που έχει σημασία, είναι ότι έστω και με καθυστέρηση, αρχίζουν να κατανοούν ότι η ευκαιρία της αναθεώρησης δεν πρέπει να πάει χαμένη και να αναζητούν την ευρύτερη δυνατή συναίνεση».

Νωρίτερα η κ. Σπυράκη σε συνέντευξη της στο Focus Fm είχε επισημάνει μεταξύ άλλων: «Αν συμφωνήσουμε στη μικρή αναθεώρηση που προτείνει η κ. Γεννηματά, θα στείλουμε στις καλένδες το θέμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Και αναθεώρηση Συντάγματος, όπως ξέρετε, δεν μπορεί να γίνεται κάθε τρεις και λίγο. Θέλουμε να αναθεωρηθεί το άρθρο 16, το οποίο η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θεωρούμε εγκληματικό». 

Πηγή: ΑΠΕ

σχετικα αρθρα