ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το πρόβλημα των παράνομων ηλεκτρονικών φαρμακείων

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 18 Ιουνίου 2018, 19:22 / Ανανεώθηκε 18 Ιουνίου 2018, 19:22
Το πρόβλημα των παράνομων ηλεκτρονικών φαρμακείων
Photo: AFP
Facebook Twitter Whatsapp

Σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης κάλεσε την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει το ΚΕΕΛΝΠΟ για να προχωρήσει σε εκστρατεία ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού

Την ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή και διείσδυση στην αχαρτογράφητη για την Πολιτεία διαδικτυακή αγορά των αναβολικών, ψυχοτρόπων ναρκωτικών και πάσης φύσεως φαρμάκων, έθιξε από το βήμα της Βουλής, ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ο αντιπρόεδρος της Βουλής κάλεσε την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει το ΚΕΕΛΝΠΟ για να προχωρήσει σε εκστρατεία ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού με ταυτόχρονη αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου προκειμένου να πάψουν να υφίστανται τα ηλεκτρονικά φαρμακεία που πουλούν χωρίς καμία εξουσιοδότηση επικίνδυνες ουσίες. Όπως μάλιστα είπε, κινδυνεύουν νέα παιδιά από την χρήση αναβολικών ουσιών αλλά και πάσχουσες κατηγορίες πολιτών που διαβάζουν για αιθέρια έλαια κατά του καρκίνου ή της νόσου πάρκινσον.

Απαντώντας ο υπουργός ενημέρωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη σε επίπεδο ΕΕ συντονισμένη προσπάθεια ανταλλαγής πληροφοριών και ενημέρωσης (από την πλευρά της Ελλάδας συμμετέχει ο ΕΟΦ και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος) για την πάταξη του φαινομένου. Δυστυχώς όμως, ο κ. Ξανθός αφού συμφώνησε στην ανάγκη αυστηροποίησης του πλαισίου λειτουργίας των ηλεκτρονικών αυτών καταστημάτων, ενημέρωσε πως δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα αν η χώρα προέλευσης της ιστοσελίδας είναι εκτός ΕΕ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr