ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κουτσούμπας: Το πένθος να μη γίνει άλλοθι για να συγκαλυφθούν οι τεράστιες ευθύνες

Δημοσίευση 25 Ιουλίου 2018, 11:18 / Ανανεώθηκε 25 Ιουλίου 2018, 11:12
Κουτσούμπας: Το πένθος να μη γίνει άλλοθι για να συγκαλυφθούν οι τεράστιες ευθύνες
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

O γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ βρέθηκε στις πυρόπληκτες περιοχές της Αν. Αττικής.

«Το εθνικό πένθος που κήρυξε η κυβέρνηση και τα μεγάλα λόγια που ακούστηκαν δεν μπορεί να γίνουν το άλλοθι για να ξεχαστούν τα τεράστια προβλήματα που προέκυψαν ούτε το άλλοθι για να συγκαλυφθούν οι τεράστιες ευθύνες διαχρονικά των κυβερνήσεων -και της κυβέρνησης αυτής-, όταν κλείσουν τα φώτα της δημοσιότητας», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από τη Ραφήνα, όπου βρισκόταν στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις πυρόπληκτες περιοχές της Αν. Αττικής.

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε σε επαγρύπνηση ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα και τόνισε ότι προέχει η καταγραφή των αγνοουμένων, η εξάσφάλιση, ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, σίτισης, στέγασης και περίθαλψης, η αποκατάσταση των υποδομών, η καταγραφή των ζημιών, καθώς και η ολική αποζημίωση των πληγέντων.

Ο γγ της ΚΕ τόνισε ότι η τραγωδία δεν πρέπει να ξεχαστεί, υπενθύμισε ότι από τον Μάιο το ΚΚΕ είχε καταθέσει προτάσεις για την πυροπροστασία, καθώς και πώς σχετική επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει στις 23 Μαΐου δεν απαντήθηκε.

Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων, ενώ εξήρε τις προσπάθειες όσων βοήθησαν και τόνισε τη συμβολή των εργαζομένων και των λαϊκών επιτροπών.

Νωρίτερα συνάντησε τον δήμαρχο Ραφήνας, ενώ αυτή τη στιγμή επισκέπτεται το Λιμεναρχείο.