ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Με όχημα τον «κοινωνικό φιλελευθερισμό» η Κατερίνα Παπακώστα

Δημοσίευση 6 Αυγούστου 2018, 12:43 / Ανανεώθηκε 6 Αυγούστου 2018, 12:43
Με όχημα τον «κοινωνικό φιλελευθερισμό» η Κατερίνα Παπακώστα
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Στόχο η καραμανλική παράδοση του κόμματος

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που φιλοδοξούν να εκφράσουν την «καραμανλική» παράδοση της Νέας Δημοκρατίας, επιδιώκοντας να χαράξουν - ενίοτε ανύπαρκτες - διαχωριστικές γραμμές από την σημερινή Νέα Δημοκρατία και την ηγεσία της. 

Μεταξύ αυτών και η βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα που έσπευσε, τις προηγούμενες ημέρες, να καταθέσει στον Άρειο Πάγο το καταστατικό του νέου κόμματος, με το όνομα Νέα Ελληνική Ορμή.

Σε συνέντευξή της στην Κυρ. Δημοκρατία, η κ. Παπακώστα δεν έκρυψε ότι στόχος της είναι να απευθυνθεί στο καραμανλικό ακροατήριο της Ν.Δ., σε μία προσπάθεια εκλογικής και πολιτικής επιβίωσης. 

Όπως η ίδια ανέφερε, «το Ν.Ε.Ο. στοχεύει να καλύψει το πολιτικό κενό που υπάρχει στην κοινωνική δεξιά και στον μεσαίο χώρο σε επίπεδο Πολιτικής, Αρχών και Αξιών, με σημαία την κοινωνική ατζέντα, το Κράτος Δικαίου. Η διαφορά προκύπτει αβίαστα από την ιδρυτική μας διακήρυξη η οποία διατρέχεται από την Καραμανλική σχολή σκέψης, η οποία έχει εγκαταλειφτεί προ πολλού. Θυμίζω την φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή πως το κόμμα, «υπόσχεται ότι θα υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του Έθνους, που βρίσκονται πέρα και επάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς».

Κινούμαστε λοιπόν στον χώρο του κοινωνικού φιλελευθερισμού, υπερασπιζόμαστε τον Άνθρωπο, είμαστε απέναντι στον κυνικό νεοφιλελευθερισμό. Στο Ν.Ε.Ο. θέλουμε η Ελλάδα να είναι μία χώρα ισχυρή, ανεξάρτητη και ισότιμη τόσο στην Ευρώπη όσο και στην διεθνή κοινότητα. Θέλουμε η χώρα μας να εξελιχθεί σε περιφερειακή δύναμη, να εξελιχθεί και σε παράγοντα Ανάπτυξης και Σταθερότητας στα Βαλκάνια αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Προϋπόθεση είναι να σηκώσει το ανάστημά της σε ζητήματα που την θίγουν». 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr