current views are: 9

27 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση12:15

Είναι όλοι οι θάνατοι ίσοι;

Η παρακαταθήκη του Τζων Μακ Κέην και του Νηλ Σάιμον

Δημοσίευση 12:15’

Η παρακαταθήκη του Τζων Μακ Κέην και του Νηλ Σάιμον

Χθες πέθαναν την ίδια μέρα δύο υπερήλικες Αμερικανοί. Διάσημοι ο καθένας για τις πράξεις του σε τούτη τη ζωή που διάβηκαν ως να την αφήσουν σχεδόν πλήρεις ημερών. Ο Νηλ Σαίμον και ο Τζων Μακ Κέην.

Τα μονοπάτια της ζωής τους δε συνέπεσαν ποτέ. Ο πρώτος ήταν ο μάστορας της αμερικάνικης κωμωδίας, εξαιρετικός χιουμορίστας, που άφησε πίσω του τεραστία σοφία και μεγάλη δόση χιούμορ. Ποιος θα ξεχάσει το ‘Παράξενο ζευγάρι‘, το ‘Ξυπόλητοι στο Πάρκο‘, δεκάδες κωμωδίας που τίναξαν το Μπροντγουαίη στα ύψη. Το βραβείο πούλιτζερ είναι ένα από όσα κατέκτησε ένας άνθρωπος που αφιέρωσε την ζωή του στο να κάνει τους άλλους να γελούν.

Ο δεύτερος που μας άφησε είναι πολιτικός μεγάλης εμβέλειας. Ο Τζων Μακ Κέην. Γερουσιαστής, υποψήφιος πρόεδρος, υπέρμαχος της αύξησης σε αγορές όπλων εκτός των άλλων λέγεται ότι συμμετείχε θετικά στην εισβολή των ΗΠΑ σε 7 ανεξάρτητες χώρες. Στο Ιράκ σίγουρα, αλλά και στο Αφγανιστάν, στη Συρία κλπ. Τύχαινε πάντως μεγάλης εκτίμησης από τον Ομπάμα, αλλά και ήταν πολέμιος του Τραμπ. Καμία κοινή μέρα δεν ένωσε τους δύο αποθανόντες. Ο ένας έκανε όλο τον κόσμο να γελά, ο άλλος όλο και κάποιους λαούς να κλαίνε με τις παράφρονες εισηγήσεις του για αμερικάνικη εισβολή.  άραγε ο νεκρός πάντα δεδικαίωται; Ό,τι και αν έχει κάνει στη ζωή του;


σχετικα αρθρα