ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οι παιδικοί σταθμοί και η απάντηση της Φωτίου που μας... έκαψε το μυαλό!

της Αγγελικής Κιλιντζόγλου - Δημοσίευση 1 Νοεμβρίου 2018, 13:16 / Ανανεώθηκε 5 Νοεμβρίου 2018, 10:34
Οι παιδικοί σταθμοί και η απάντηση της Φωτίου που μας... έκαψε το μυαλό!
Photo: Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου
Facebook Twitter Whatsapp

«Πόσα παιδιά κυρία Φωτίου έχουν μείνει εκτός παιδικών σταθμών;» ερωτάται η υπουργός. Απάντηση: Δεν έμεινε εκτός κανένα παιδί που ο γονιός του βρήκε θέση!

Καθόμαστε εδώ, στα γραφεία του Newpost, και εκεί που σχολιάζουμε την επικαιρότητα, σκάει συνέντευξη Θεανώς Φωτίου στο OPEN.

Παρακολουθούμε, λοιπόν, τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης μέχρι που έρχεται η συζήτηση στους παιδικούς σταθμούς, θέμα που αν μη τι άλλο απασχολεί χιλιάδες οικογένειες. 

«Πόσα παιδιά, κυρία Φωτίου, έχουν μείνει εκτός παιδικών σταθμών;» ερωτάται η υπουργός. Απάντηση: Δεν έμεινε εκτός κανένα παιδί που ο γονιός του βρήκε θέση!

Άφωνοι εδώ στην αίθουσα σύνταξης, κοιταζόμαστε μεταξύ μας. 

Πρώτη σκέψη: Μα φυσικά, τι πιο απλό; «Δεν έμεινε εκτός κανένα παιδί που ο γονιός του βρήκε θέση!». 

Είναι η στιγμή που σε κατακλύζει η αμηχανία, νιώθεις πολύ λίγος ρε παιδί μου και αυτόματα κάνεις τη δεύτερη σκέψη: Πώς δεν το σκεφτήκαμε εμείς αυτό τόσο καιρό;

Καθόμαστε και κάνουμε ρεπορτάζ, ψάχνουμε να δούμε τί ακριβώς συμβαίνει. Και να τα μηνύματα αναγνωστών.  Και να οι καταγγελίες των γονέων. Και ψάξε εσύ, έρμε συντάκτη, να δεις τι συμβαίνει: μέτρα θέσεις, ψάχνε αριθμούς, αντί να σκεφτείς το αυτονόητο: «Δεν έμεινε εκτός κανένα παιδί, που ο γονιός του βρήκε θέση».

Έτσι είναι. Έχει απόλυτο δίκιο η υπουργός. «Δεν έμεινε εκτός κανένα παιδί, που ο γονιός του βρήκε θέση»...
Ποια γεμιστά και ποιες πίτες. Πάνε αυτά, κάηκαν. Μαζί με το τελευταίο εγκεφαλικό μας κύτταρο...