ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Καλεντερίδης και Καραμπελιάς για «Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, Νόημα και Αδιέξοδο»

Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου 2018, 13:38 / Ανανεώθηκε 6 Νοεμβρίου 2018, 13:38
Καλεντερίδης και Καραμπελιάς για «Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, Νόημα και Αδιέξοδο»
Facebook Twitter Whatsapp

Οι δύο αναλυτές θα παρουσιάσουν το βιβλίο του Χρήστου Αλεξάνδρου για τις επιδιωκόμενες λύσεις του κυπριακού προβλήματος την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου στον Χώρο Πολιτικής και Πολιτισμού Ρήγας Βελεστινλής

Τα κείμενα του Χρήστου Αλεξάνδρου που συγκεντρώνονται σε αυτόν το τόμο γράφτηκαν και δημοσιεύτηκαν σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους. Η πρώτη εκτείνεται από την εμφάνιση του πρώτου σχεδίου Ανάν στα τέλη του 2002, και φτάνει μέχρι και κάποιο διάστημα μετά από την απόρριψή του τον Απρίλιο του 2004. Τα υπόλοιπα γράφτηκαν τα τελευταία περίπου δύο χρόνια. Όλα έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό, ορισμένα κατά έμμεσο τρόπο, τον προβληματισμό για την επιδιωκόμενη επισήμως λύση του κυπριακού προβλήματος: Τη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, της οποίας το περιεχόμενο, μετά και από τις υποχωρήσεις των τελευταίων δεκαετιών, κωδικοποιήθηκε για πρώτη φορά στο σχέδιο Ανάν. Πρόκειται για μια πρωτοφανή σε σύλληψη λύση ενώ οι συνέπειες από τυχόν εφαρμογή της άρχισαν να κατανοούνται ευρύτερα μόνο μετά την εμφάνιση του εν λόγω σχεδίου.

Αυτός ακριβώς είναι και ο σκοπός της συγκεκριμένης έκδοσης. Μέσα από τα κείμενα που παρατίθενται, τα οποία πιστεύουμε ότι έχουν μια διαρκούσα επικαιρότητα και έναν δοκιμιακό χαρακτήρα, να καταδειχθούν οι παθογένειες και τα αδιέξοδα αυτής της λύσης. Επιδίωξή μας είναι η ενημέρωση και κυρίως η κριτική θεώρηση, τόσο του πρόσφατου παρελθόντος όσο και του μέλλοντος του ελληνισμού της Κύπρου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Οι Εναλλακτικές Εκδόσεις μας προσκαλούν  την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου στις 19:30 στην παρουσίαση του  βιβλίου «Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, Νόημα και Αδιέξοδο» στον Χώρο Πολιτικής και Πολιτισμού Ρήγας Βελεστινλής, Ξενοφώντος 4, πλατεία Συντάγματος.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Σάββας Καλεντερίδης, γεωπολιτικός αναλυτής
Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας – εκδότης
και ο συγγραφέας Χρήστος Αλεξάνδρου

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr