ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κορκίδης: Δεν άρεσε η απόφασή μου στον Μητσοτάκη αλλά την αποδέχθηκε

Δημοσίευση 14 Νοεμβρίου 2018, 09:38 / Ανανεώθηκε 14 Νοεμβρίου 2018, 12:44
Κορκίδης: Δεν άρεσε η απόφασή μου στον Μητσοτάκη αλλά την αποδέχθηκε
Facebook Twitter Whatsapp

«Μου έγινε μια πολύ τιμητική πρόταση από τον πρόεδρο της ΝΔ στις 13 Οκτωβρίου 2018».

Δεν υπάρχει κανένα παρασκήνιο σχετικά με το ότι δεν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης.

«Έλειπε στο εξωτερικό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, όφειλα να μην κάνω καμία δημόσια δήλωση πριν απαντήσω στον ίδιο τον πρόεδρο που μου έκανε αυτή την πρόταση. Δεν ξύπνησα ένα πρωί να θέλω να γίνω δήμαρχος Πειραιά», είπε ο κ. Κορκίδης στην ΕΤ1 και πρόσθεσε: «Μου έγινε μια πολύ τιμητική πρόταση από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στις 13 Οκτωβρίου 2018 κι ευχαριστώ γι' αυτό. Μου φάνηκε ενδιαφέρουσα η πρόταση και δεν κρύβω ότι αμφιταλαντεύτηκα και δεν διαψεύδω ότι έφτασα κοντά στο να πω ναι. Ζήτησα χρόνο να το σκεφτώ, κι έδωσα μια πολύ ειλικρινή απάντηση, αφού σκέφτηκα με ωριμότητα, σύνεση και λογική τι θα έπρεπε να πράξω. Είμαστε εργαζόμενοι, ζούμε από τη δουλειά μας και σε πολλές περιπτώσεις, προτεραιότητα όταν είναι να πάρεις μια απόφαση είναι να βάλεις πρώτα την οικογένεια και την επιχείρηση. Είναι τιμητικό να είσαι υποψήφιος δήμαρχος, αλλά έχει τεράστιες ευθύνες ιδιαίτερα με τον Κλεισθένη διότι εγώ είμαι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σε δύο εταιρείες και η φορολογική και ασφαλιστική μου ενημερότητα τις βάζει σε κίνδυνο. Δεν μπορώ να δηλώσω άγνοια κινδύνου, Ο δήμος έχει χρέος 135 εκατομμύρια ευρώ. Η σκέψη μου δεν είναι να είμαι ένας δήμαρχος, αλλά ένας καλός δήμαρχος και όλα αυτά βάρυναν στην απόφασή μου. Και αν υπήρχε κάποιος να με επηρεάσει αυτός είναι ένας σοφός άνθρωπος 80 ετών, ο πατέρας μου. Εξακολουθώ να είμαι φίλος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν του άρεσε η απόφασή μου αλλά την αποδέχθηκε». 

Το θέμα «με απασχόλησε ένα μήνα. Το μέλημα μου δεν ήταν το αποτέλεσμα των εκλογών, πολλές φορές πρέπει να πάρεις μια δύσκολη απόφαση κι εμένα με κέρδισε η οικογένεια μου και η δουλειά μου. Θεωρώ ότι έπραξα σωστά και η στάση μου ήταν ξεκάθαρη. Είμαστε κάποιοι νοικοκύρηδες στη Νέα Δημοκρατία (που) δεν ψάχνουμε θέσεις αντιμισθίας, ζούμε από τη δουλειά μας και μπορούμε να αρνηθούμε θέσεις που μας προτείνονται, (άρα) δεν θεωρώ ότι έχουν βάση όσα λέγονται». 

Διαβάστε επίσης:
►Ενόχληση της Πειραιώς για την μεταστροφή του Β. Κορκίδη

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr