current views are: 9

30 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση12:19

Οι σχέσεις κράτους- εκκλησίας και οι πασοκογενείς

Το ενδιαφέρον παρασκήνιο είναι η Θ. Τζάκρη.

Δημοσίευση 12:19’
Γιάννης Μιχελογιαννάκης

Το ενδιαφέρον παρασκήνιο είναι η Θ. Τζάκρη.

Μόνος του φαίνεται πως έχει μείνει στον «αγώνα» κατά της συμφωνίας της κυβέρνησης με την εκκλησία και τη γενικότερη συζήτηση περί του ουδετερόθρησκου του κράτους, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Η ισχυρή του διαφωνία που έχει εκφραστεί είτε με δημόσιες δηλώσεις του, είτε στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους εκπροσώπους της εκκλησίας δεν έχει βρει ευήκοα ώτα στους συναδέλφους του και κυρίως στους πάλαι ποτέ πασοκογενείς. Άλλωστε όπως λένε οι κακές γλώσσες στους διαδρόμους της Βουλής, αρκετοί από αυτούς έχουν δεσμευτεί εκ της θέσεως τους (στην κυβέρνηση), ή από την υποψηφιότητά τους στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Ο ίδιος ο κ. Μιχελογιαννάκης στις ιδιωτικές τους συζητήσεις δεν κρύβει την απογοήτευσή του για την εξέλιξη αυτή αν και δεν φαίνεται διατεθειμένος να μην συνεχίσει μέχρι το τέλος. Μοναδική εξαίρεση με ενδιαφέρον παρασκήνιο είναι η Θ. Τζάκρη, η οποία επέλεξε να μην τοποθετηθεί για το επίμαχο ζήτημα στην τελευταία ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ (μίλησε για όλα τα άλλα), ενώ δεν πήρε το λόγο ούτε στην επιτροπή αναθεώρησης της Βουλής παρότι είχε εγγραφεί ως τελευταία ομιλήτρια.

Π. Τζ.


σχετικα αρθρα