11 Αυγούστου 2022
Δημοσίευση12:54

Σάλος με τις δηλώσεις Αθανασίου για τη σκοπιμότητα παρακολούθησης μουσουλμάνων βουλευτών – Αιχμηρή ανακοίνωση του Ιλχάν Αχμέτ

Ατυχές παράδειγμα και λεκτικό ατόπημα ή επίθεση κατά βουλευτών του Κοινοβουλίου;

Δημοσίευση 12:54’
v83ndi1660223205564

Ατυχές παράδειγμα και λεκτικό ατόπημα ή επίθεση κατά βουλευτών του Κοινοβουλίου;

«Πυρ και μανία» κατά του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου έβαλλε ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Ιλχάν Αχμέτ μετά από δηλώσεις του κ. Αθανασίου στο κανάλι της Βουλής περί της σκοπιμότητας παρακολούθησης μουσουλμάνων βουλευτών. Στον απόηχο της παρακολούθησης Ανδρουλάκη, προέβη σε μία καυστική ανακοίνωση.

«Καταδικάζω απερίφραστα την δημόσια τοποθέτηση-δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου που αναβιώνει την θεωρία του εσωτερικού εχθρού στο πρόσωπο ετερόδοξων και δη μουσουλμάνων βουλευτών. Η δήλωση αυτή, πέρα από το πνεύμα μισαλλοδοξίας που κομίζει στα δημόσια ήθη, καθιστά τον βουλευτή της Μειονότητας ύποπτο τέλεσης πράξεων εθνικής μειοδοσίας και για τον λόγο αυτό άξιο παρακολούθησης. Το πολιτικό σύστημα της Χώρας μας και η Βουλή οφείλει να προασπίζει τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών και να μην διαχωρίζει τους ίδιους τους βουλευτές ανάλογα με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Μετά την υπόθεση του προέδρου του Κινήματος μας Νίκου Ανδρουλάκη, βρισκόμαστε προ ενός νέου θεσμικού ολισθήματος».

Όσα προηγήθηκαν

Η αναφορά του Χαράλαμπου Αθανασίου, που επισυνάπτεται και σε βίντεο, αναμένεται να «ανάψει φωτιές» στο ήδη εύφλεκτο πολιτικό σκηνικό:

«Ας υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής ο οποίος έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από τους ορθόδοξους… Ας πούμε ένας μουσουλμάνος βουλευτής της Βορείου Ελλάδος… Δεν λέω ότι υπάρχει καμιά απειλή προς Θεού… Αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στη γείτονα χώρα, από πού θα μπουν οι μετανάστες κλπ… Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί ; Εδώ προέχει η εθνική ασφάλεια. Αν υπάρχει η διαδικασία την οποία ο νομοθέτης προβλέπει βεβαίως (να παρακολουθούνται τα τηλέφωνα). Τι λέει ο εφαρμοστικός, ο εκτελεστικός νόμος του Συντάγματος; Τι λέει το Σύνταγμά μας στο Άρθρο 19; Λέει επί λέξει: ‘νόμος ορίζει τις εγγυήσεις υπό τις οποίες η δικαστική αρχή δεν δεσμεύεται από το απόρρητο για λόγους εθνικής ασφαλείας’. Αυτό λέει το Σύνταγμα». 


σχετικα αρθρα