ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλειδώνει το PSI - Στην Αθήνα ο Άκερμαν το Σαββατοκύριακο για το PSI

Δημοσίευση 2 Φεβρουαρίου 2012, 15:43 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κλειδώνει το PSI - Στην Αθήνα ο Άκερμαν το Σαββατοκύριακο για το PSI
Facebook Twitter Whatsapp
Η λύση για το ελληνικό PSI είναι κοντά, καθώς οι συζητήσεις που γίνονται δείχνουν ότι οι -δύο- πλευρές δεν είναι πολύ μακριά, δήλωσε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν.
Η λύση για το ελληνικό PSI είναι κοντά, καθώς οι συζητήσεις που γίνονται δείχνουν ότι οι -δύο- πλευρές δεν είναι πολύ μακριά, δήλωσε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν. Ο κ. Άκερμαν, που είναι και πρόεδρος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), ανέφερε ακόμα ότι ίσως έρθει στην Αθήνα αυτό το Σαββατοκύριακο για συζητήσεις σχετικά με το σχέδιο ανταλλαγής ομολόγων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής τράπεζας συμπλήρωσε ότι υπάρχει σημαντικός κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας και τέθηκε κατά της εξόδου οποιασδήποτε χώρας από το ευρώ.

Μέσα στο 2011 η γερμανική τράπεζα, όπως ανακοίνωσε σήμερα, μείωσε την έκθεση της σε κρατικά ομόλογα σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία κατά 70%.

Η συμφωνία για το PSI θα μειώσει τον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης στην Ευρωζώνη σε «ένα πολύ χαμηλό επίπεδο», είπε ο κ. Άκερμαν.

«Εκεί που είμαστε τώρα είναι μία ζημία 70% σε όρους καθαρής παρούσας αξίας, αυτή είναι μία πραγματικά ελκυστική προσφορά για την Ελλάδα», επισήμανε.

Αργότερα, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί «τις επόμενες εβδομάδες ίσως και ημέρες».

Οι ιδιώτες πιστωτές αντιμετωπίζουν ζημίες 70%+ και τώρα η έμφαση δίνεται στις άλλες πλευρές (τον επίσημο τομέα, δηλαδή κυρίως την ΕΚΤ, και τα κράτη της Ευρωζώνης) να κάνουν αυτό που αναλογεί, προσέθεσε.

Πηγή: IN.GR