current views are: 1

22 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση11:48

Τζήμας: Εγώ με πολλούς άλλους χτίσαμε τη Νέα Δημοκρατία

«Τους εφαρμοστικούς νόμους, με τους οποίους κόβονται μισθοί, συντάξεις και κατεδαφίζονται εργασιακές δικαιώματα πολιτών δεν θα τους ψηφίσω. Δεν με απασχολεί η επιστροφή μου στη Νέα Δημοκρατία, γιατί συνειδητά πήρα την απόφαση, να καταψηφίσω τη νέα δανειακή σύμβαση», δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Μαργαρίτης Τζήμας, στον «ΒΗΜΑ 99,5», ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία σχέση με την κίνηση του Πάνου Καμμένου και δεν θα ενταχθεί σε αυτή.   

Δημοσίευση 11:48’
αρθρο-newpost

«Τους εφαρμοστικούς νόμους, με τους οποίους κόβονται μισθοί, συντάξεις και κατεδαφίζονται εργασιακές δικαιώματα πολιτών δεν θα τους ψηφίσω. Δεν με απασχολεί η επιστροφή μου στη Νέα Δημοκρατία, γιατί συνειδητά πήρα την απόφαση, να καταψηφίσω τη νέα δανειακή σύμβαση», δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Μαργαρίτης Τζήμας, στον «ΒΗΜΑ 99,5», ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία σχέση με την κίνηση του Πάνου Καμμένου και δεν θα ενταχθεί σε αυτή.   

«Τους εφαρμοστικούς νόμους, με τους οποίους κόβονται μισθοί, συντάξεις και κατεδαφίζονται εργασιακές δικαιώματα πολιτών δεν θα τους ψηφίσω. Δεν με απασχολεί η επιστροφή μου στη Νέα Δημοκρατία, γιατί συνειδητά πήρα την απόφαση, να καταψηφίσω τη νέα δανειακή σύμβαση», δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Μαργαρίτης Τζήμας, στον «ΒΗΜΑ 99,5», ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία σχέση με την κίνηση του Πάνου Καμμένου και δεν θα ενταχθεί σε αυτή.    «Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, δεν είπαμε στο λαό ότι θα πάρουμε μέτρα που θα κατεδαφίσουν εργασιακά δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις. Θεωρώ ότι είμαι συνεπής στη τακτική που ακολουθούσε η Νέα Δημοκρατία, μέχρι πριν από δεκαπέντε –είκοσι μέρες», υπογράμμισε.   

Κατά την άποψη του κ. Τζήμα, «η Νέα Δημοκρατία πρέπει να προβάλει την εναλλακτική λύση που είχε και προωθούσαμε όλα τα στελέχη και  οι βουλευτές.  Αυτή είναι το Ζάππειο ΙΙ. Όπου λέγαμε ότι τα μέτρα, τα όποια αναπτυξιακά  και άλλα μέτρα,  έπρεπε πρώτα να τα εκθέσουμε στον ελληνικό λαό, να γίνουν εκλογές κι εφόσον μας δώσει την έγκριση του να προχωρήσουμε, ώστε ο ελληνικός λαός να ξέρει τι τον περιμένει».   

Στη συνέχεια, μίλησε πιο αναλυτικά για τους λόγους που τον οδήγησαν στην καταψήφιση της δανειακής σύμβασης. «Εγώ είμαι ένας από τους πολλούς, τους χιλιάδες, που χτίσαμε τη Νέα Δημοκρατία. Δεν είναι, απλώς, σπίτι μας η Νέα Δημοκρατία, όπως λένε ορισμένοι. Εγώ από το 1974 είμαι ενταγμένος στη Νέα Δημοκρατία. Την έχτισα με πολλούς άλλους. Δεν μπορώ να προδώσω αυτό το κόμμα . Εγώ θεωρώ ότι έμεινα σταθερός στις απόψεις του κόμματος που έλεγε «όχι μέτρα με το περίβλημα της δανειακής σύμβασης».   

Για μέτρα, κατά των πολιτών,  δεν έχουμε νομιμοποίηση. Εμείς βγήκαμε στις εκλογές του 2009 και είπαμε θα παγώσουμε τους  μισθούς κι ο λαός μας έστειλε με ένδεκα μονάδες πίσω, στην Αντιπολίτευση.   

Με ποιά νομιμοποίηση μπορώ εγώ τώρα να ψηφίσω κατάργηση εργασιακών σχέσεων, μείωση μισθών και συντάξεων. Βασικό μισθό στα 400 ευρώ, 32% μείωση στο νέο εργαζόμενο. Πως θα αντικρίσω τον κόσμο; Μέχρι προχθές έλεγα ότι δεν θα ψηφίσω τέτοια μέτρα.   

Η Νέα Δημοκρατία είχε αυτή την πρόταση που έλεγε ότι δεν πρόκειται να πάρουμε μέτρα που να κόβουν μισθούς και συντάξεις Να σας θυμίσω ότι εμείς, ως Νέα Δημοκρατία , μέχρι σήμερα, δεν ψηφίσαμε κανένα μέτρο που αφαιρούσε κι έκοβε μισθούς από το μνημόνιο Ι.  

Ποτέ η Νέα Δημοκρατία δεν μίλησε για αύξηση φορολογίας, ούτε για μείωση συντάξεων, ούτε γα μείωση μισθών. Πως θα έρθουμε τώρα να βάλουμε την υπογραφή μας σε μια τέτοια απόφαση; Είναι και θέμα προσωπικής αξιοπρέπειας».   

Όσον αφορά στη στάση του απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, είπε: «Εγώ δεν θέλω να μπω φραγμός στην εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Σε καμία περίπτωση. Εάν η Νέα Δημοκρατία θέλει να με αξιοποιήσει όπως είμαι, είμαι εδώ.   

Αλλά νομίζω ότι ο βουλευτής σύμφωνα και με το Σύνταγμα ψηφίζει κατά συνείδηση. Ορκιζόμαστε όχι στη κομματική πειθαρχία, όταν αναλαμβάνουμε το αξίωμα του βουλευτή. Ορκιζόμαστε να ψηφίζουμε κατά συνείδηση. Να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών και τίποτα άλλο».  

Τέλος, αναφέρθηκε στον βουλευτή, που έβγαλε ένα εκατομμύριο ευρώ στο εξωτερικό. «Εντός της ημέρας η Βουλή θα πρέπει να ανακοινώσει το όνομα του Βουλευτή που έβγαλε το ένα εκατ. ευρώ στο εξωτερικό. Δεν υπάρχει θέμα να καθυστερεί η ανακοίνωση του ονόματος του συναδέλφου, για να μην κηλιδώνονται βουλευτές.  

Πάντως, εγώ δεν θα το έκανα. Γιατί, εάν δεχτούμε ότι το νόμιμο είναι και ηθικό φυσικά και δεν υπάρχει ζήτημα. Αλλά όταν το κράτος, η επίσημη  πολιτεία κάνει τις όποιες προσπάθειες να συγκρατήσει τις καταθέσεις των Ελλήνων εδώ, δεν μπορεί ένα πολιτικό πρόσωπο να κάνει αυτή την ενέργεια».


σχετικα αρθρα