ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βεστερβέλε: Εμείς θέλουμε να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Δημοσίευση 17 Ιουνίου 2012, 20:52 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βεστερβέλε: Εμείς θέλουμε να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ
Facebook Twitter Whatsapp
«Εμείς θέλουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει μόνη της και δεν μπορούμε να κρατήσουμε κάποιον που θέλει να φύγει», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, μιλώντας στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό, «ARD», μετά την ανακοίνωση των πρώτων «exit poll» από την Αθήνα.
«Εμείς θέλουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει μόνη της και δεν μπορούμε να κρατήσουμε κάποιον που θέλει να φύγει», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, μιλώντας στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό, «ARD», μετά την ανακοίνωση των πρώτων «exit poll» από την Αθήνα. Ο κ. Βεστερβέλε δεν θέλησε να σχολιάσει τις εκτιμήσεις του εκλογικού αποτελέσματος, καθώς, όπως είπε, η διαφορά είναι «όπως το περιμέναμε, πολύ μικρή». Επανέλαβε όμως ότι το βασικό είναι η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις. «Διαφορετικά και εγώ ως υπουργός Εξωτερικών θα έχω πρόβλημα με τις άλλες χώρες, οι οποίες τηρούν τις δεσμεύσεις τους με συνέπεια» πρόσθεσε, για να διευκρινίσει ότι αυτό που μπορεί να συζητηθεί είναι ο «παράγων χρόνος» και όχι η ουσία των συμφωνιών.

«Η Γερμανία επέδειξε και θα συνεχίσει να επιδεικνύει αλληλεγγύη προς την Ελλάδα» υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός, αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο η χώρα του να αναλάβει τα βάρη των άλλων χωρών. «Η Γερμανία ούτε μπορεί ούτε θέλει», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr