ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος μετά τη συνάντηση με Σαμαρά: «Η χώρα έχει κυβέρνηση»

Δημοσίευση 20 Ιουνίου 2012, 07:52 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βενιζέλος μετά τη συνάντηση με Σαμαρά: «Η χώρα έχει κυβέρνηση»
Facebook Twitter Whatsapp
Την πεποίθηση ότι εντός των επόμενων ωρών θα έχει σχηματιστεί κυβέρνηση στη χώρα εξέφρασαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχαν με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.
Την πεποίθηση ότι εντός των επόμενων ωρών θα έχει σχηματιστεί κυβέρνηση στη χώρα εξέφρασαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχαν με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά. «Έχουν διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης που διαθέτει τη δεδηλωμένη εμπιστοσύνη της Βουλής. Τα τρία κόμματα αναλαμβάνουν αναλογικά την ευθύνη», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και το μήνυμα αυτό θα δοθεί αύριο στο Eurogroup».

Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε την κοινή συνάντηση που θα έχει το βράδυ με τους κ. Σαμαρά, Κουβέλη και τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών, κ. Ζανιά ώστε να συμφωνηθούν οι θέσεις της χώρας στο αυριανό Eurogroup. Στη συνάντηση θα συμμετάσχει ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Βασίλης Ράπανος, πιθανώς ως υπουργός Οικονομικών, αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια.

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε πως το ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει με εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα στην κυβέρνηση ενώ υποστήριξε πως ο ρόλος της διαπραγματευτικής ομάδας που θα συγκροτηθεί θα είναι ίσως ο σημαντικότερος για να επιτευχθεί ο εθνικός στόχος της χώρας.

Ταυτόχρονα, ο κ. Βενιζέλος άσκησε σφοδρή κριτική εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον πως αρνείται να συμμετάσχει στην ομάδα αυτή.

Νωρίτερα, με αντίστοιχες δηλώσεις του, ο κ. Κουβέλης ανακοίνωσε την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει με ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση συνεργασίας.

«Αποφασίσαμε να συμμετέχουμε με ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Aυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία κατάρτισης της προγραμματικής συμφωνίας με δεσμεύσεις που θα υπηρετούν την άρση των μέτρων που έχουν "ματώσει" την ελληνική κοινωνία», δήλωσε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

«Η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση. Πρέπει να ασκηθεί πολιτική αλλά το περιεχόμενο της πολιτικής αυτής είναι το μεγάλο ζητούμενο. Μέχρι το βράδυ θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Οι εξελίξεις επιταχύνονται και εντός των επόμενων ωρών ή της επόμενης ημέρας θα υπάρξει απόφαση για την κυβέρνηση», πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης δίνοντας με το τρόπο αυτό το στίγμα των προθέσεών του για συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η δεύτερη συνάντηση των εκπροσώπων των τριών κομμάτων για να ολοκληρώσουν τη συμφωνία επί του προγραμματικού πλαισίου της νέας κυβέρνησης. Στη σύσκεψη μετέχουν οι Β. Μεϊμαράκης και Χρ. Λαζαρίδης από τη ΝΔ, Κ. Σκανδαλίδης και Στ. Αγγελλούδης από το ΠΑΣΟΚ και Δ. Χατζησωκράτης και Σ. Παπαθανασίου από τη ΔΗΜΑΡ.
  


Σχετικά Θέματα:
 

Σε καλό δρόμο για προγραμματική συμφωνία της ΝΔ με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr