ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Απλήρωτοι εκατοντάδες έκτακτοι εκπαιδευτικοί σε ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και ΤΕΙ Λάρισας

Δημοσίευση 26 Φεβρουαρίου 2013, 17:26 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΚΚΕ: Απλήρωτοι εκατοντάδες έκτακτοι εκπαιδευτικοί σε ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και ΤΕΙ Λάρισας
Facebook Twitter Whatsapp
Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ σχετικά με απλήρωτους εκπαιδευτικούς του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και του ΤΕΙ Λάρισας.
Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ σχετικά με απλήρωτους εκπαιδευτικούς του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και του ΤΕΙ Λάρισας.
Οι βουλευτές Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Ελένη Γερασιμίδου και Γιώργος Λαμπρούλης κάνουν λόγο και για σοβαρό πρόβλημα με την ιατροφαρμακευτική ασφάλιση τους, «καθώς δεν έχουν καταβληθεί ούτε τα ένσημα γι' αυτή την περίοδο με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μην μπορούν να ανανεώσουν τα βιβλιάρια τους και να μείνουν ανασφάλιστοι από τις 28 Φλεβάρη του 2013».

Αναλυτικά η ερώτηση:

Οι περίπου 600 έκτακτοι εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και του ΤΕΙ Λάρισας (περί τους 300 στο κάθε ΤΕΙ) παραμένουν απλήρωτοι από τον Οκτώβρη του 2012, δηλαδή για ολόκληρο το χειμερινό εξάμηνο. Το γεγονός αυτό καταγγέλλουν οι Σύλλογοι Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και του παραρτήματος ΤΕΙ Καρδίτσας.

Επιπλέον όμως αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με την ιατροφαρμακευτική ασφάλιση τους, καθώς δεν έχουν καταβληθεί ούτε τα ένσημα γι' αυτή την περίοδο με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μην μπορούν να ανανεώσουν τα βιβλιάρια τους και να μείνουν ανασφάλιστοι από τις 28 Φλεβάρη του 2013. 

Ταυτόχρονα έντονη είναι η ανησυχία τους γιατί όπως φαίνεται το χειμερινό εξάμηνο, το οποίο τελειώνει στις 15 Φλεβάρη του 2013, θα παραταθεί, χωρίς όμως να διαφαίνεται και η παράλληλα παράταση των συμβάσεων. Έτσι μέρος των εξετάσεων θα πραγματοποιηθεί από τους έκτακτους εκπαιδευτικούς, χωρίς να καλύπτονται από συμβάσεις.

Όλα τα παραπάνω μαζί με τα προϋπάρχοντα προβλήματα των μειωμένων ωρών διδασκαλίας από 35% έως και 50%, των καθυστερήσεων στην έναρξη των συμβάσεων, οι μετατάξεις και μειώσεις προσωπικού, καθώς και τα γενικότερα προβλήματα, και με το σχέδιο «Αθηνά», που αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα τα ΤΕΙ της χώρας, δημιουργούν μια εκρηκτική κατάσταση.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε:

Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και του ΤΕΙ Λάρισας.
Να καταβληθούν τα ένσημα για την περίοδο που εργάστηκαν.
Να καταργηθεί ο θεσμός του συμβασιούχου εκπαιδευτικού σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, και να υπάρξει άμεση κάλυψη όλων των αναγκών της ανώτατης εκπαίδευσης μέσα από την προκήρυξη θέσεων μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
 


Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr