ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Νικολόπουλος: Γιατί κρατούνται ακόμα οι Γεώργιος και Ανδρέας Κουρής;

Δημοσίευση 1 Μαΐου 2013, 19:18 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Νίκος Νικολόπουλος: Γιατί κρατούνται ακόμα οι Γεώργιος και Ανδρέας Κουρής;
Facebook Twitter Whatsapp
Ερώτηση κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, για την υπόθεση των Γιώργου και Ανδρέα Κουρή, που παραμένουν προφυλακισμένοι.
Ερώτηση κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, για την υπόθεση των Γιώργου και Ανδρέα Κουρή, που παραμένουν προφυλακισμένοι.
Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο «με νέα στοιχεία που έρχονται στο φως, δεν μένει πλέον καμία αμφιβολία ότι η συνεχιζόμενη προφυλάκιση των Γεωργίου και Ανδρέα Κουρή είναι άδικη, ανυπόστατη και αστήρικτη. Ο Γεώργιος και ο Ανδρέας Κουρής κρίθηκαν προσωρινώς κρατούμενοι για τη μη απόδοση Φ.Μ.Υ. στο Κανάλι ALTER μολονότι ήταν ΜΗ εκτελεστικά μέλη του ΔΣ και δεν ευθύνονται όπως έχει επισημάνει άλλωστε σύσσωμος ο νομικός και επιχειρηματικός κόσμος της χώρας. Πέραν αυτού όμως προκύπτει ότι η εφορία είχε καταλογίσει για το 9μηνο από 01/02/2011 έως 30/09/20111 ότι ο σταθμός είχε καταβάλλει 12.478.219,62 ευρώ.

Δηλαδή σαν να είχαν εξοφληθεί όλοι οι εργαζόμενοι, κάτι που όμως δεν ισχύει προδήλως διότι σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα γίνονταν απεργίες και ο σταθμός δεν θα ήταν κλειστός. Εκείνο που στην πραγματικότητα συνέβη ήταν η καταβολή 4.236.921,50 ευρώ για μισθοδοσία έναντι των οφειλομένων. Αυτό φαίνεται από τις καταστάσεις των τραπεζών, μετά την αποδέσμευση των λογαριασμών με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.

Όλα τα σχετικά στοιχεία προκύπτουν αναλυτικά από την αίτηση που υπέβαλε προς τη Δ.Ο.Υ Μεγάλων Επιχειρήσεων στις 24 Απριλίου 2013 η ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» και το διακριτικό τίτλο ALTER CHANNEL.

Αν και οι σχετικές καταβολές έγιναν «ΕΝΑΝΤΙ» και δεν παρακρατήθηκε φόρος, ο Φ.Μ. Υ. θα έπρεπε να υπολογιστεί το πολύ με βάση αυτό το ποσόν 4.236.921,50 ευρώ και σε κάθε περίπτωση Φ.Μ.Υ. καταβάλλεται όταν εξοφληθούν οι μισθοί. Όπως είναι φανερό η διαφορά των ποσών είναι τεράστια και τα λάθη που έχουν γίνει οφθαλμοφανή. Παρά ταύτα αποφασίστηκε η προφυλάκιση των Γεωργίου και Ανδρέα Κουρή με την ανυπόστατη κατηγορία της ηθικής αυτουργίας και ως υπόπτων διάπραξης παρόμοιων εγκλημάτων, προκαλώντας έκπληξη και πολλά ερωτηματικά».