ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας θα φυλακιζόταν μέχρι και έξι μήνες εάν ίσχυε ο αντιρατσιστικός νόμος

Δημοσίευση 21 Μαΐου 2013, 07:29 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ο Αλέξης Τσίπρας θα φυλακιζόταν μέχρι και έξι μήνες εάν ίσχυε ο αντιρατσιστικός νόμος
Facebook Twitter Whatsapp
Η νέα ολομέτωπη σύγκρουση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από μια αναφορά του Σλοβένου φιλόσοφου της Αριστεράς, Σλαβόι Ζίζεκ: «όσοι δεν υποστηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ θα πάρουν εισιτήριο χωρίς επιστροφή για τα Γκουλάγκ!». Και τον Αλέξη Τσίπρα με μια δόση ελαφρότητας να χειροκροτεί!
Η νέα ολομέτωπη σύγκρουση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από μια αναφορά του Σλοβένου φιλόσοφου της Αριστεράς, Σλαβόι Ζίζεκ: «όσοι δεν υποστηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ θα πάρουν εισιτήριο χωρίς επιστροφή για τα Γκουλάγκ!». Και τον Αλέξη Τσίπρα με μια δόση ελαφρότητας να χειροκροτεί!
Οι ανακοινώσεις πήραν φωτιά και η πολιτική αντιπαράθεση στήθηκε με εκατέρωθεν χαρακτηρισμούς την ώρα που η ελληνική κοινωνία ψάχνει από κάπου να πιαστεί και να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα ότι θα βγει από το βαθύ σκοτάδι της κρίσης.

Μια πρώτη ανάγνωση του περιστατικού ήταν, ότι η αναφορά χαρακτηριζόταν από τη χαλαρή διάθεση και μια δόση πλάκας… Είναι, όμως έτσι;

Από την ανακοίνωση της ΝΔ ενδιαφέρον παρουσιάζει το εξής σημείο, «Δυστυχώς, ο όψιμος ανταγωνισμός των δύο άκρων στη χώρα μας, οδηγεί τον κ. Τσίπρα σε αποδοχή φρικωδών, εμφυλιοπολεμικών, ρατσιστικών παραληρημάτων και απειλών προς τους Έλληνες πολίτες!».

Αυτές τις ημέρες γίνεται έντονη συζήτηση για τον αντιρατσιστικό νόμο με παράλληλες συγκρούσεις παρασκηνίου για την προώθηση του, την τροποποίηση του ή το πάγωμα του.

Από την πρώτη στιγμή το newpost είχε επισημάνει την αντιφατικότητα του συγκεκριμένου νομοσχεδίου που αφορά γενικότερα τον τρόπο προσδιορισμού του αδικήματος και απονομής της δικαιοσύνης, άρα και το ζήτημα του «πολιτικού» εγκλήματος που συζητάμε.

Πόσο συνεπής είναι λοιπόν η έννομη τάξη της σημερινής ελληνικής αστικής δημοκρατίας, όσον αφορά την τήρηση της αρχής περί ανεπάρκειας του υποκειμενικού στοιχείου για τον χαρακτηρισμό και τις συνέπειες των αδικημάτων; 

Τα κριτήρια με τα οποία ο νομοθέτης αναβαθμίζει την ποινική απαξία και αντιμετώπιση των εγκλημάτων που αναφέρει είναι αόριστα και υποκειμενικά και συνεπώς υποκείμενα στην αυθαίρετη κρίση του εκάστοτε αρμοδίου της εξουσίας:   

Έτσι, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών και χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων ευρώ όποιος με πρόθεση, δημόσια παροτρύνει προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή μίσος κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το γενετήσιο προσανατολισμό, ή την ταυτότητα φύλου. 

Ίδιες ποινές προβλέπονται επίσης και για όποιον δημόσια εγκωμιάζει, αρνείται κακόβουλα ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου, όπως αυτά ορίζονται από το Καταστατικό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και του Διεθνούς Στρατοδικείου, καθώς και των εγκλημάτων του ναζισμού που στρέφονται κατά των προαναφερομένων προσώπων, κατά τρόπο που μπορεί να διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή μίσος. 

Με ποιο τρόπο προσδιορίζεται η «διέγερση» και πως διαχωρίζεται η κρίση, η άποψη από την πράξη;
Κι αν κάποιος αρνηθεί να αναγνωρίσει την ύπαρξη των γκουλάγκ ή τα εγκωμιάσει και δεν  καταδικάσει τα ολοκληρωτικά καθεστώτα του κομμουνισμού, όπως τα έχουν καταδικάσει το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ευρωκοινοβούλιο, τότε εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου;

Σύμφωνα με το νόμο που θέλει να περάσει ο κ. Ρουπακιώτης και στηρίζει με όλες τις δυνάμεις του ο ΣΥΡΙΖΑ με μικροκομματικές σκοπιμότητες, ΝΑΙ!

Επομένως ο κ. Τσίπρας και ο κ. Ζίζεκ θα δικάζονταν με το νόμο κατά του ρατσισμού!

Θα μπορούσε ο καθένας να τους καταγγείλει!   
 
Μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθούν να μας πείσουν ότι  το είπε ειρωνικά- προσωπικά δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω- το ίδιο μπορούν να υποστηρίξουν και χρυσαυγίτες ότι εκστομίζουν για πλάκα τα Χάιλ Χίτλερ μέσα στη Βουλή.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα με την ιδεολογική τυφλότητα που επιδεικνύουν στην προσπάθεια τους να μοιράσουν πιστοποιητικά δημοκρατικότητας αλλά δείχνουν και αδυναμία να διαχειριστούν σοβαρά θέματα που έχουν να κάνουν με την κοινωνική συνοχή και την απομόνωση των ακραίων συμπεριφορών.  

Τώρα κατηγορούνται ότι τις διεγείρουν και προκαλούν μίσος…   

Αποδεικνύεται, με τον καλύτερο τρόπο, ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, αντίθετα μπορεί να εκθρέψει και να γιγαντώσει τέτοια φαινόμενα.

Το νομοσχέδιο θα μπορούσε να αρκεσθεί στην απόλυτη αυστηροποίηση των ποινών που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας για κάθε είδους εγκληματική δράση, εφόσον το κίνητρο είναι ρατσιστικό και πολύ περισσότερο εάν εκδηλώνεται από ομάδες προσώπων και δη «πολιτικών» οργανώσεων.

Ο κ. Ρουπακιώτης έμπλεξε ζητήματα ελευθερίας έκφρασης με γενοκτονίες, εγκλήματα πολέμου και ρατσιστικά φαινόμενα.

Ο κ. Ρουπακιώτης, λοιπόν, θα έστελνε στη φυλακή τον κ. Τσίπρα ή τους κομουνιστές για τα γκουλάγκ;  

Νίκος Παναγιωτόπουλος 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr