ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση του ΠΑΣΟΚ με αιχμές για το πρόγραμμα για τους ανέργους

Δημοσίευση 28 Μαΐου 2013, 14:52 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ερώτηση του ΠΑΣΟΚ με αιχμές για το πρόγραμμα για τους ανέργους
Facebook Twitter Whatsapp
Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση σχετικά με την προώθηση του προγράμματος επιδοτούμενης απασχόλησης 400.000 ανέργων, από οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο, κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. 
Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση σχετικά με την προώθηση του προγράμματος επιδοτούμενης απασχόλησης 400.000 ανέργων, από οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο, κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. 
Ο κ. Κωνσταντινόπουλος ρωτά τον κ. Βρούτση σε ποιες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες έχει προχωρήσει προκειμένου να υλοποιηθεί η δράση αυτή, ενώ αφήνει και αιχμές, σημειώνοντας πως στην προσπάθεια για την ανάσχεση της ανεργίας «δεν χωρούν καθυστερησείς, κωλυσιεργία και μικροκομματικές επιδιώξεις που έχουν ως αποτέλεσμα τη μη υλοποίηση της πρότασης» αυτής.  

Στο θέμα της προώθησης του σχετικού προγράμματος αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος χθες Δευτέρα, στις δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να βλέπουμε στις ειδήσεις ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αντιρρήσεις για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και μετά να βγαίνει ο αρμόδιος Επίτροπος και να λέει «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, ας έρθει η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για να προχωρήσουμε».

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

ΠΡΟΣ:  Tον Υπουργό Εργασίας, κ. Ιωάννη Βρούτση

ΘΕΜΑ: «Πρόγραμμα 400.000 θέσεων προσωρινής εργασίας»

Όλοι αναγνωρίζουμε ότι η ανεργία πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση. Αν δεν αντιμετωπιστεί σύντομα θα έχουμε κοινωνική έκρηξη και θα χαθούν οι κόποι και οι θυσίες των Ελλήνων όλα αυτά τα χρόνια.
Μέσα στο πλαίσιο αυτό και μετά την συμφωνία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το πρόγραμμα ανάσχεσης της ανεργίας πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη και εσάς με θέμα τη μεταφορά πόρων από άλλες δράσεις του ΕΣΠΑ που δεν υλοποιούνται έγκαιρα.

Παράλληλα, κατατέθηκε ανάλογη τροπολογία από το ΠΑΣΟΚ που ψηφίστηκε από την Βουλή στις 28 Απριλίου 2013. Μάλιστα ο αρμόδιος Επίτροπος Λαζλ Αντορ απηύθυνε ρητή σύσταση ώστε να αρθούν όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια για την έγκριση της συγχρηματοδότησης που προβλέπει την επιδότηση απασχόλησης έως 400.000 ανέργους, σε οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο.

Σε αυτή την προσπάθεια δεν χωρούν καθυστερήσεις, κωλυσιεργία και μικροκομματικές επιδιώξεις που ως αποτέλεσμα έχουν τη μη υλοποίηση της πρότασης.
ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Σε ποιες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες έχετε προχωρήσει για να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη δράση για τους 400.000 ανέργους.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr