ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: «Όχι» στον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ - «Ναι» στην αναδιάρθρωση της με σχέδιο

Δημοσίευση 11 Ιουνίου 2013, 15:20 / Ανανεώθηκε 11 Ιουνίου 2013, 16:27
ΠΑΣΟΚ: «Όχι» στον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ - «Ναι» στην αναδιάρθρωση της με σχέδιο
Facebook Twitter Whatsapp

Για μονομερείς ενέργειες και τετελεσμένα κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του για τα σενάρια για λουκέτο στην ΕΡΤ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για μονομερείς ενέργειες και τετελεσμένα κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του για τα σενάρια για λουκέτο στην ΕΡΤ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση       «μια κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας δεν μπορεί να λειτουργεί με μονομερείς ενέργειες  και τετελεσμένα. Η ύπαρξη της κυβέρνησης αυτής είναι εθνική ανάγκη. 

Αυτή μπορεί να υπηρετηθεί μόνο με ολοκληρωμένο προγραμματικό πλαίσιο και σαφείς κανόνες λειτουργίας της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Μείζονος σημασίας θέματα πρέπει έγκαιρα να συζητούνται και να αποφασίζονται στο επίπεδο των αρχηγών των τριών κομμάτων». 

Αναφορικά με την ΕΡΤ το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει πως πρέπει να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό, δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, με ριζικές αλλαγές στη δομή της και αξιολόγηση του προσωπικού της. Το ΠΑΣΟΚ ζητά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, «με σεβασμό στους πολίτες που καταβάλλουν το ανταποδοτικό τέλος, το οποίο έτσι μπορεί να μειωθεί».

Ωστόσο το ΠΑΣΟΚ αντιτίθεται στην ξαφνική και απροετοίμαστη διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ και στην  απόλυση όλου του προσωπικού της, χωρίς καμία αξιολόγηση, «επειδή οι 2.000 θέσεις δεν έγινε εφικτό να βρεθούν εγκαίρως, με σοβαρές διαδικασίες, στη δημόσια διοίκηση. Κινήσεις επί δικαίων και αδίκων δεν αποδίδουν».

Τέλος το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του επισημαίνει πως « η μεταρρύθμιση στο κράτος και ιδίως στη δημόσια διοίκηση δεν πρέπει να οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Παρότι έχει συμφωνηθεί, εδώ και εβδομάδες, συγκεκριμένο πλαίσιο ενεργειών μεταξύ των τριών αρχηγών, αυτό δεν έχει εφαρμοστεί. Το αποτέλεσμα είναι να μην έχει επιτευχθεί μείωση του προσωπικού κατά 2.000 άτομα σε πρώτη φάση κι έτσι η χώρα, πράγματι τελεί υπό την πίεση της καταβολής της δόσης. Τέτοιες πιέσεις έχουμε ζήσει πολλές  φορές στο πρόσφατο παρελθόν και βρήκαμε λύση. Πρέπει η χώρα να είναι διεθνώς αξιόπιστη, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται κατά τρόπο δίκαιο, διαφανή, αξιοκρατικό και αποτελεσματικό».

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις