ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Θέμης Μπαλασόπουλος σε νέες... περιπέτειες

Δημοσίευση 9 Ιουλίου 2013, 12:11 / Ανανεώθηκε 10 Ιουλίου 2013, 13:27
Ο Θέμης Μπαλασόπουλος σε νέες... περιπέτειες
Facebook Twitter Whatsapp

Την σημαία του... πολέμου σήκωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ- ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος.

Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

Την σημαία του... πολέμου σήκωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ- ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, ο οποίος με αφορμή την επίθεση ομάδας αγνώστων που φέρεται να είναι υπάλληλοι ΟΤΑ στον δήμαρχο Αθηναίων αλλά και τις επικείμενες απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων, βρίσκεται στο προσκήνιο έχοντας «αναλάβει» τις κινητοποίησεις των ημερών.

Σημερα επανήλθε με δηλώσεις τονίζοντας ότι «δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Αιτία πολέμου είναι όλα αυτά που ειπώθηκαν», ενώ σχετικά με την κόντρα με τον κ. Καμίνη η οποία έχει λάβει προσωπικές πλέον διαστάσεις, παραμένει κατά πολλούς μέρος ενός θολού συστήματος.

Οι χαρακτηρισμοί που αποδίδονται συχνά στον πρόεδρο της ΠΟΕ- ΟΤΑ κυρίως για τον... πρότερο βίο του είναι σκληροί με επικρατέστερο εκείνο του «πράσινου άρχοντα του συνδικαλισμού». Έχει εξάλλου διαγράψει μια αμφιλεγόμενη συνδικαλιστική πορεία με τους μεν να τον θεωρούν «μόνιμο πρωταγωνιστή των κινητοποίησεων» και τους δε να κάνουν λόγο για «πρασινοφρουρό» που διεκδικούσε τα του... οίκου του με απειλές και προσωπικές επιθέσεις. 

Από το δήμο Γλυφάδας στα... κάγκελα

Ο Θέμης Μπαλασόπουλος αν μη τι άλλο γνωρίζει καλά το συνδικαλιστικό παιχνίδι καθώς στον συνδικαλισμό εισήλθε από νωρίς με τις... ευλογίες του ΠΑΣΟΚ.  Η πορεία του σημερινού προέδρου της ΠΟΕ- ΟΤΑ άρχισε όταν διορίστηκε στην καθαριότητα του Δήμου Γλυφάδας το 1984 από τον τότε δήμαρχο της πόλης, Θ. Σπονδυλίδη και στη συνέχεια με την ισχυρή δημαρχιακή υποστήριξη πέρασε στο γραφείο Τύπου, όπου και ανέλαβε υπεύθυνος για την έκδοση τοπικού περιοδικού.

Σε συνεντευξή της σήμερα η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, αναφέρθηκε στην πορεία του κ. Μπαλασόπουλου ζητώντας την απόλυσή του και σημειώνοντας ότι «μπήκε από το παράθυρο, ως εργάτης καθαριότητας, ως κολλητός του δημάρχου Γλυφάδας Θόδωρου Σπονδυλίδη το 1984 και με το σύνηθες ρουσφέτι μεταπήδησε αυτομάτως ως υπεύθυνος του περιοδικού του Δήμου Γλυφάδας και αναρριχήθηκε ως ΠΑΣΚΕ σε όλα τα κλιμάκια».
 

Είναι γνωστό ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕ- ΟΤΑ δεν έχει και πολλές συμπάθειες εντός της Βουλής.

Ο «χωρισμός» με την ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ

Ο Θέμης Μπαλασόπουλος, γραμματέας της ΠΑΣΚΕ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και πρόεδρος της Ομοσπονδίας των 70.000 εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ από το 2001, έπειτα από 28 χρόνια συνδικαλισμού φίλα προκείμενος στο ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε το 2011 ότι η ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ πρέπει να αποχωρήσει από το κόμμα.

Άραγε, γίνεται ένας συνδικαλιστής να πάψει να είναι ΠΑΣΟΚ και δη όταν επί χρόνια είχαν αναπτυχθεί σχέσεις «αλληλοπροστασίας» μεταξύ κόμματος και συνδικαλιστών;

Και όμως όπως είχε εξηγήσει τότε σε επιστολή του ο κ. Μπαλασόπουλος, «Είναι αυτοδίκαιη η παύση όταν μιλάμε για το σημερινό ΠΑΣΟΚ. Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε ξανά το κόμμα. Εκβιαστικά μας πήραν την ψήφο και στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές».

Ο... συνδικαλιστής με τα σκουπίδια και τα ευτράπελα με τον Φούχτελ

Ένα από τα... αλησμόνητα περιστατικά στα οποία πρωτοστάτησε ο κ. Μπαλασόπουλος είναι η... θερμή υποδοχή του Γ. Φούχτελ στη Θεσσαλονίκη με προπηλακισμούς αλλά και οι απεργίες των υπαλλήλων στα απορριματοφόρα.

Ο κ. Μπαλασόπουλος, όπως και οι προκάτοχοί του άλλωστε, χρησιμοποιώντας τα σκουπίδια ως... συνδικαλιστικό επιχείρημα ηγήθηκε ενός κλάδου που απαριθμεί 25.000 εργαζόμενους. 

Ο κ. Μπαλασόπουλος χρησιμοποίησε πολλάκις την απειλή των σκουπιδιών στους δρόμους για να εξασφαλίσει σειρά αυξήσεων και επιδομάτων για το σύνολο των 100.000 εργαζομένων στους ΟΤΑ όλης της χώρας.