ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς στους υπουργούς: Δουλειά ακόμη και τον Δεκαπενταύγουστο

Δημοσίευση 1 Αυγούστου 2013, 19:18 / Ανανεώθηκε 1 Αυγούστου 2013, 20:11
Σαμαράς στους υπουργούς: Δουλειά ακόμη και τον Δεκαπενταύγουστο
Facebook Twitter Whatsapp

«Έσφιξε» τα λουριά στα μέλη της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου ζητώντας να μην χαλαρώσουν καθόλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

«Έσφιξε» τα λουριά στα μέλη της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ζητώντας να μην χαλαρώσουν καθόλου, ενώ επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, αναφέροντας ότι δεν θα περάσει το «αντιδημοκρατικό παιχνίδι της». 

Ο πρωθυπουργός διαμήνυσε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει «ούτε κατ' ελάχιστον χαλάρωση ακόμα και τις ιδιαίτερες μέρες του Δεκαπενταύγουστου». Για τυχόν ολιγοήμερες διακοπές τα μέλη του κυβερνητικού σχήματος θα πρέπει να συνεννοηθούν με τον Γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο, σύμφωνα με τον ίδιο κάνοντας λόγο για σφιχτά χρονοδιαγράμματα χωρίς ολιγωρίες.

«Μέχρι τον Ιούνιο του 2014 η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει τον καλύτερό της εαυτό για να πετύχει τους στόχους» είπε χαρακτηριστικά. Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε, παράλληλα, προς τους υπουργούς, αναπληρωτές και υφυπουργούς την εγκύκλιο που τους είχε στείλει για τα πλαίσια κίνησής τους.

Για τους υπουργούς με μνημονιακές υποχρεώσεις, ζήτησε να τις ολοκληρώσουν αν είναι δυνατόν ακόμα και μέσα στον Αύγουστο ακόμα και αν έχουν περιθώριο μέχρι τον Σεπτέμβριο. 

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι «αυτούς τους επόμενους μήνες θα κάνεο ό,τι μπορεί για να αλλοιώσει ή να ματαιώσει την προσπάθειά μας. Ήδη έχει προαναγγείλει ότι θέλει να θέσει τη χώρα τον Σεπτέμβριο σε γενικευμένη αναταραχή. Δεν θα το πετύχει. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο από το αντιδημοκρατικό παιχνίδι τους. Αυτό το σκηνικό δεν πρόκειται να μας αποπροσανατολίσει και να μας οδηγήσει σε λάθη και αποτυχίες».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην Ελληνική Προεδρία στην Ε.Ε. -θέμα το οποίο ανέλυσε εκτενώς ο αντιρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος- επισημαίνοντας ότι «η ελληνική προεδρία πρέπει να πραγματοποιήσει βήματα προς περισσότερη Ευρώπη».

Για το θέμα της λαθρομετανάστευσης ζήτησε έμπρακτη αλληλεγγύη από τους εταίρους και συνολική πολιτική για τη θάλασσα και την εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών.

«Η Ευρώπη γεννήθηκε στη Μεσόγειο και το 2014 μπορεί να είναι αληθινή καμπή στην πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε αλλαγές στη Δικαιοσύνη με τον πρωθυπουργό να δίνει εντολή να υπάρξουν κριτήρια με βάση την αρχαιότητα, το ήθος και την επιστημονική κατάρτιση.

Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ορίστηκε ο Μιχάλης Θεοχαρίδης και αντιπρόεδρος ο Γ. Σίδερης. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ορίζεται η κυρία Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, η πρώτη γυναίκα σε αυτή τη θέση.

Πρόεδρος του ΣτΕ ορίζεται ο Δημήτρης Ρίζος και αντιπρόεδρος ο Νικόλαος Ρόζος. Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ορίζεται ο Ευάγγελος Νταής.

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας όρισε πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους τον Γιάννη Σακελλαρίου.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις