ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αποπομπή Σταυρίδη στα διεθνή μέσα ενημέρωσης

Δημοσίευση 19 Αυγούστου 2013, 14:36 / Ανανεώθηκε 19 Αυγούστου 2013, 14:36
Η αποπομπή Σταυρίδη στα διεθνή μέσα ενημέρωσης
Facebook Twitter Whatsapp

Στην αποπομπή του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιου Σταυρίδη, με αφορμή την πτήση του τελευταίου με το ιδιωτικό τζετ του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, αναφέρονται δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου. 

Στην αποπομπή του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιου Σταυρίδη, με αφορμή την πτήση του τελευταίου με το ιδιωτικό τζετ του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, αναφέρονται δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου

«Η Ελλάδα απολύει εκ νέου τον πρόεδρο του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων» σημειώνει η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Die Welt, υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για τη δεύτερη περίπτωση επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ που αναγκάζεται να υποβάλει την παραίτησή του σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών. 

Για «σκάνδαλο της δωρεάν πτήσης» κάνει λόγο το Spiegel Online, εκτιμώντας ότι η υπόθεση αποτελεί «νέο πισωγύρισμα για τα σχέδια εξυγίανσης της κυβέρνησης στην Αθήνα».

Το BBC αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο κ. Σταυρίδης βρισκόταν στη θέση αυτή μόλις τέσσερις μήνες αλλά είχε δεχθεί έντονη κριτική για τον αργό ρυθμό των ιδιωτικοποιήσεων. 

Στο δικό της ρεπορτάζ η Wall Street Journal αναφέρει πως τον περασμένο μήνα η Ευρωπαίκή Επιτροπή είχε αναθεωρήσει προς τα κάτω τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις από 2,6 σε 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Οι Financial Times στο άρθρο τους με τίτλο «Η Ελλάδα αποπέμπει τον επικεφαλής των ιδιωτικοποιήσεων για "ηθικούς λόγους"» επισημαίνουν πως ο Στέλιος Σταυρίδης ήταν ο τρίτος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ που «έχασε τη δουλειά του τους τελευταίους 12 μήνες» ενώ εκφράζουν την ανησυχία πως η αποπομπή του μπορεί να φέρει περαιτέρω καθυστερήσεις στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr