current views are: 1

10 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοσίευση18:26

«Μάχη» στη Βουλή και για τον 902

Σφοδρή κόντρα επικράτησε στη Βουλή μεταξύ του υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου και του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, με αφορμή την πώληση του τηλεοπτικού σταθμού 902.

Δημοσίευση 18:26’
αρθρο-newpost

Σφοδρή κόντρα επικράτησε στη Βουλή μεταξύ του υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου και του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, με αφορμή την πώληση του τηλεοπτικού σταθμού 902.

Σφοδρή κόντρα επικράτησε στη Βουλή μεταξύ του υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου και του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, με αφορμή την πώληση του τηλεοπτικού σταθμού 902.

Ειδικότερα, ο υφυπουργός Παιδείας κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι στην περίπτωση του 902 «δεν είναι θύμα του καπιταλισμού, αλλά θύτης», καθώς – όπως είπε ο κ. Κεδίκογλου- εκμεταλλεύθηκε τον καπιταλισμό «με τον πιο γκρίζο τρόπο», με τις offshore.

Σε οξείς τόνους ήταν η αντίδραση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη ο οποίος χαρακτήρισε τον υφυπουργό Παιδείας «αισχρό» και «ανίκανο».

«Το ΚΚΕ πούλησε νόμιμα τον σταθμό για να πληρώσει τους εργαζόμενους σε αυτό και τα ασφαλιστικά τους»,  σημείωσε ο κ. Παφίλης και συνέχισε: «Να μιλάτε για offshore το βασίλειο της διαφθοράς, το ΠΑΣΟΚ». 

«Μιλάτε εσείς για offshore; Για βαλίτσες; Τι νομίζετε; Βρήκατε ευκαιρία για συκοφαντική δυσφήμιση; Είστε ανίκανος και αισχρός», τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

«Αν έχει στοιχεία, να τα καταθέσει. Υπουργός είναι. Εμείς κάνουμε πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση. Δεν ανεχόμαστε αυτούς που συνέδεσαν το παρελθόν τους με μίζες και διαφθορά. Ντροπή» είπε συνεχίζοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, και αρνήθηκε την προτροπή του Προεδρεύοντως Γ. Δριβελέγκα να διαγραφούν από τα πρακτικά οι χαρακτηρισμοί.

Ο υφυπουργός Παιδείας από την πλευρά του επέμεινε ότι το ΚΚΕ χρησιμοποίησε τις «γκρίζες ζώνες» του καπιταλισμού, λέγοντας ότι ο αγοραστής του 902 βρίσκεται «κάπου στις Παρθένες Νήσους».

«Βγείτε και πείτε στους οπαδούς σας αν αυτή η πράξη συνάδει με την ιστορία του ΚΚΕ», είπε και κατέληξε απευθυνόμενος στο ΚΚΕ: «Δεν έχετε πια το ηθικό πλεονέκτημα».

Πάντως, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός έσπευσε να πάρει αποστάσεις από τα όσα είπε ο Συμεών Κεδίκογλου λέγοντας ότι «είναι προσωπικές του απόψεις» και «εμείς ως χώρος δεν τις υιοθετούμε».


σχετικα αρθρα