ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Türkiye: Σχέδιο δολοφονίας του Ταγίπ Ερντογάν

Δημοσίευση 18 Σεπτεμβρίου 2013, 18:00 / Ανανεώθηκε 18 Σεπτεμβρίου 2013, 18:00
Türkiye: Σχέδιο δολοφονίας του Ταγίπ Ερντογάν
Facebook Twitter Whatsapp

Η παρακρατική οργάνωσης Εργκενεκόν σχεδίαζε τη δολοφονία του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει με πρωτοσέλιδο της η τουρκική εφημερίδα Türkiye.

Η παρακρατική οργάνωση Εργκενεκόν σχεδίαζε τη δολοφονία του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει με πρωτοσέλιδο της η τουρκική εφημερίδα Türkiye.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι μέλος της οργάνωσης είχε στείλει επιστολή σε εισαγγελέα που καταγγέλλει πως «κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ερντογάν στην Αντιόχεια, μια ομάδα 15 ατόμων ήταν έτοιμη να τον δολοφονήσει αλλά δεν προχώρησε καθώς οι τουρκικές αστυνομικές αρχές στην περιοχή είχαν λάβει αυξημένα μέτρα ασφάλειας που εμπόδιζαν την οποιαδήποτε κίνηση.
Ωστόσο η ομάδα αυτή των 15 ατόμων είναι πάντα σε ετοιμότητα να κτυπήσει τον Τούρκο πρωθυπουργό όταν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες.

Σύμφωνα με την καταγγελία η εντολή της δολοφονίας του Τ. Ερντογάν έχει δοθεί από ηγετικό στέλεχος της Εργκενεκόν, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλυφθεί ποιος είναι.

Να σημειωθεί όμως ότι η τουρκική εφημερίδα δεν αναφέρει αν η καταγγελία αυτή θεωρείται αξιόπιστη από τις Αστυνομικές αρχές, αλλά προβάλλει πολύ το θέμα αυτό.

Γ.Κοκ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr