ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έκαναν φτερά» 99 εκ. ευρώ από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού

Δημοσίευση 7 Οκτωβρίου 2013, 07:04 / Ανανεώθηκε 7 Οκτωβρίου 2013, 07:33
«Έκαναν φτερά» 99 εκ. ευρώ από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού
Facebook Twitter Whatsapp

Πάνω από 450 εκ. ευρώ υπολογίζεται η ζημιά που έχει υποστεί το Μετοχικό Ταμείο Στρατού από το 2000 έως και σήμερα.

Ρεπορτάζ : Γιάννης Κοκκινίδης

Πάνω από 450 εκ. ευρώ υπολογίζεται η ζημιά που έχει υποστεί το Μετοχικό Ταμείο Στρατού από το 2000 έως και σήμερα.

Ήδη έχουν παρέμβει εισαγγελείς αναζητώντας τα αίτια αυτής της «μαύρης  τρύπας» και αν υπήρξαν άνθρωποι που υπεξαίρεσαν ή πήραν αποφάσεις που έβλαψαν το Μετοχικό Ταμείο Στρατού για ιδίων όφελος.

Στην έρευνα ηγείται η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Ράικου. Για το όλο θέμα είναι ενήμερος και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος που βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου προκειμένου να προχωρήσει τάχιστα η έρευνα και να εντοπισθούν οι υπαίτιοι.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newpost, πριν από λίγες μέρες, τρεις εισαγγελείς πήγαν στο Πεντάγωνο και είχαν συνάντηση με τον υφυπουργό Αθανάσιο Δαβάκη καθώς το Μετοχικό Ταμείο Στρατού είναι στις αρμοδιότητές του .

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία από την έρευνα, έχει διαπιστωθεί ότι παράνομα επενδύθηκαν αποθεματικά του ΜΤΣ στο χρηματιστήριο το 2000.

Βάση των κανονισμών θα έπρεπε να επενδυθούν μέχρι 20 εκ. ευρώ στο χρηματιστήριο από το σύνολο των αποθεματικών που είχε τότε το ΜΤΣ. Κατά παράβαση του καταστατικού του Μετοχικού Ταμείου Στρατού επενδύθηκαν 100 εκ. ευρώ. Το αποτέλεσμα ήταν να χαθούν τα 99 εκ. ευρώ καθώς απωλέσθηκε η αρχική αξία των μετοχών που είχαν αγοραστεί πριν από 13 χρόνια.

Το όλο θέμα επιχειρήθηκε να ερευνηθεί και παλαιότερα αλλά ασκήθηκαν τεράστιες πιέσεις από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΜΤΣ.

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας κάνουν λόγο ότι σύντομα ορισμένα πρώην μέλη του Δ.Σ. του Μετοχικού Ταμείου Στρατού θα διωχθούν για κακουργηματικές πράξεις καθώς έχουν εντοπισθεί πάρα πολλά περίεργα.

Στο μεταξύ το Μ.Τ.Σ ψάχνει να βρει χρήματα για να δώσει στους αποστράτους τα «κουτσουρεμένα» μερίσματα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr